İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi

Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline temel ilk yardım eğitimi veriliyor. Yangınlarda güvenlik eğitimi yanı sıra yangına bağlı olarak boğulma ve zehirlenme durumlarına karşın itfaiye personeline ilk yardım eğitimi verilmeye...

Google Haberlere Abone ol
İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi

Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline temel ilk yardım eğitimi veriliyor.

Yangınlarda güvenlik eğitimi yanı sıra yangına bağlı olarak boğulma ve zehirlenme durumlarına karşın itfaiye personeline ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı. Yangınlarda ilk müdahalenin can ve mal güvenliği açısında büyük önem arz ettiğini belirten 112 sağlık eğitmenleri, her yıl yaşanan yangınlarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve bu nedenle alınan tedbirlerin hayati önem taşıdığını kaydetti.

İtfaiye Müdürlüğü konferans salonunda başlayan eğitimlerde, slaytlar eşliğinde karbonmonoksit gazına bağlı olarak zehirlenme ve boğulma durumunda itfaiyenin neler yapması gerektiği bir bir anlatıldı. İtfaiyenin yangının yanı sıra birçok toplumsal olaylara müdahale ettiğini anlatan eğitmenler, verilen bu eğitim sayesinde itfaiye erlerinin zamanında müdahalesiyle birçok can kaybının önlenebileceğine dikkat çekti.

İlk yardım uygulamaları kapsamında itfaiye personeline maket manken üzerinden suni teneffüs ve kalp masajı tekniğinin nerede ve nasıl doğru yapılması hususunda sağlık ekiplerince uygulamalı eğitimi verildi. Eğitimlerin 3 gün boyunca süreceğini belirten İtfaiye Müdürü Ali Arı, 3 gün sonunda personelin yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacağını ve sınavdan başarılı sonuç alanlar ilk yardım sertifikası verileceğini aktardı.

CİHAN

Yorumlar