İtfaiye merdiveni yetişmeyince binayı alevler sardı

Ümraniye'de, 16 katlı apartmanın çatı katında yangın çıktı. Yangına müdahale için olay yerine sevk edilen itfaiye aracının merdiveni çatıya ulaşmayınca alevler büyüdü.

Google Haberlere Abone ol
İtfaiye merdiveni yetişmeyince binayı alevler sardı

Ümraniye'de, 16 katlı apartmanın çatı katında yangın çıktı. Yangına müdahale için olay yerine sevk edilen itfaiye aracının merdiveni çatıya ulaşmayınca alevler büyüdü. Yangında büyük panik yaşandı. Binanın üst katlarında mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangın, saat 15.30 sıralarında Yenişehir Soyak Şelale Evleri D.1 Blok'ta çıktı. İddialara göre bina boşluğundaki elektrik kablolarının tutuşmasıyla başlayan yangına önce Ümraniye itfaiye ekipleri müdahale etti. Merdiven boşluklarının dumanla dolması nedeniyle üst katlarda mahsur kalan bina sakinleri, uzatılan merdivenlerle aşağıya indirildi. Rüzgarın da etkisiyle giderek büyüyen alevler binanın çatısına ulaştı. Ancak olay yerindeki itfaiye ekibinin yangın merdiveni çatıya müdahale etmek için yetersiz kalınca alevler giderek büyüdü. Kısa sürede 16 katlı binanın çatısı tamamen alevlere teslim oldu. Yangının büyümesi çevredeki binalarda da paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar fenalık geçirince olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın Ümraniye, Kadıköy, Erenköy, Üsküdar ve Kayışdağı itfaiye gruplarının müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında büyük maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan, olayı görüntülemek için gelen gazeteciler site güvenliği tarafından içeriye alınmadı. CİHAN

Yorumlar