İtfaiye aracı arızalandı, karı kocayı alevlerden SEDAŞ ekibi kurtardı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 4 katlı binanın en üst katında çıkan yangına müdahaleye giden itfaiye araçlarından biri bozuldu.

Google Haberlere Abone ol
İtfaiye aracı arızalandı, karı kocayı alevlerden SEDAŞ ekibi kurtardı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 4 katlı binanın en üst katında çıkan yangına müdahaleye giden itfaiye araçlarından biri bozuldu. Balkonda mahsur kalan evli çifti, elektrikleri kesmek için olay yerine gelen Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ) ekibi, merdivenli araç yardımıyla kurtardı. Hamile olduğu öğrenilen kadın ve eşi hastaneye kaldırıldı.

    Güneşler Mahallesi Ankara Caddesi'nde 4 katlı binada Lütfiye İ.'ye ait olan kiracı Ali Kemal K'nın kaldığı dairede, iddiaya göre, soba bacasından çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın daireyi ve binanın çatısını sardı. Yangına ilk müdahale için olay yerine sevk edilen iki itfaiye aracından biri yolda arızalandı. Takviye ekipler gelene kadar yangına bir itfaiye aracıyla müdahale edilebildi.

    Alevlerin yükseldiği evde Ali Kemal K. ve eşi Emine K, balkonda mahsur kaldı. Merdivenli itfaiye aracının arızalanması nedeniyle çift, elektrikleri kesmek için olay yerine gelen Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ) ekibinin merdivenli aracıyla kurtarıldı.

    Hamile olduğu öğrenilen Emine K., Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, eşi ise Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Takviye ekiplerinde gelmesiyle yangına binaya uzatılan merdivenden ve binanın bitişiğindeki diğer binanın teras katına çekilen hortumlarla müdahale edildi. Alevlerin yan binaya sıçramaması için büyük çaba gösterildi. Binada yaşayanlar, söndürme çalışmaları sırasında itfaiyecilere tepki gösterdi. 1 saatlik çalışmanın sonucunda söndürülebilen yangında daire ve binanın çatısı kullanılamaz hale geldi.

    Yangına ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar