İtalya'ya eroin sevkiyatı son anda engellendi

İzmir’in Çeşme ilçesinde Gümrük Muhafaza ekipleri, limandan İtalya’ya gidecek olan kamyonet üzerinde seyyar X-ray cihazıyla yaptıkları incelemede, gizli bölmelerde 9 kilo 500 gr.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'ya eroin sevkiyatı son anda engellendi

İzmir’in Çeşme ilçesinde Gümrük Muhafaza ekipleri, limandan İtalya’ya gidecek olan kamyonet üzerinde seyyar X-ray cihazıyla yaptıkları incelemede, gizli bölmelerde 9 kilo 500 gr. eroin buldu. Çeşme Liman Gümrüğü'ne geçen günlerde kurulan ve faaliyete geçen X-ray cihazı yardımıyla ele geçirilen eroin ve el konulan kamyonetin toplam piyasa değeri 750 bin TL olarak tespit edildi.

Çeşme Limanı'nda görevli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, şüphelendikleri Hollanda plakalı bir kamyonette arama yaptı. İlk aramanın ardından şoförlüğünü bir Türk vatandaşının yaptığı kapalı kasa kamyonet, yapımı yeni tamamlanan ve deneme sürecinde bulunan seyyar X-ray cihazı kullanılarak yeniden arandı. Tavan ve kapı içlerindeki profil borulara gizlenmiş, toplam 9,5 kg. eroin bulundu. Özel eğitimli narkotik köpekleri Pchyo ve Ceki'n de kullanıldığı operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun, kamyonetle İtalya'nın Trieste Limanı'na gidecek olan gemiye geçirilmek istendiği ortaya çıktı. Kuryelik yaptığı iddia edilen şoför H.S. ise sevk edildiği mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar