İtalyan eğitimcilerden Afşinli öğrencilere uzay eğitimi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülen 'Ben gökyüzünde bir yıldızım' isimli uzay ve havacılık projesi kapsamında İtatya'dan gelen eğitimciler ilçeyi gezdi.Afşin Turgay Ciner Teknik ve...

Google Haberlere Abone ol
İtalyan eğitimcilerden Afşinli öğrencilere uzay eğitimi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülen 'Ben gökyüzünde bir yıldızım' isimli uzay ve havacılık projesi kapsamında İtatya'dan gelen eğitimciler ilçeyi gezdi.

Afşin Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülecek proje kapsamında yapılan basın toplantısında gazetecilere proje hakkında Lise Müdürü İhsan Acer ve İtalyan heyetin Başkanı Fıorıllı Fabrızıo bilgi verdi.

Okul Müdürü İhsan Acer, havacılık ve uzay konusunda kendisini geliştirmek isteyen ve çalışmalarda bulunmak isteyen gençler için eğitim müfredatı içinde yeteri kadar ele alınamadığını belirterek bu projelerin bulunmaz bir imkan olduğunu söyledi. Acer, "Okullardaki müfredatlarda uygulama tabanlı deneysel çalışmalardan uzak, yüzeysel tanımlayıcı ve ezbere dayalı bilgiler ile geçiştirilmektedir. Geçmişten bugüne kadar havacılık ve uzay konusunda yapılan çalışmalar veya bu alanda hizmet sağlayan kurumlar ile yüksek eğitim sağlayan eğitim kurumları gençlere yeteri kadar tanıtılmamakta, kurumlar tarafından yapılan mesleki yönlendirmelerde ve eğitim tercihlerinde geri planda tutulmaktadır. Projemiz; gençleri bilime, araştırmaya ve incelemeye yönlendirerek uzay ve havacılık konularını yakından tanımalarını sağlamak ve faaliyetler gerçekleştirmelerine imkan sunmak amacıyla ve bu alanda gençlere rehber olmak hedefiyle kurgulanmıştır." dedi.

Küçük bir ilçeye geldiklerinden dolayı mutlu olduklarını belirten İtalyan heyetin Başkanı Fıorıllı Fabrızıo da, "Bu projenin Afşinli gençlerimize fayda sağlamasını diliyorum. Bu proje kapsamında hem Afşin’de yaşayan insanlar hem de İtalya'da yaşayan vatandaşlar arasında köprü olur. Bu arada kültürünüzü gelenek ve göreneklerinizi öğrenmek için buradayız. Misafirperverliğiniz için ayrıca teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Hazırlanan projede İtalya’dan gelen 13 genç ve Afşin’den özellikle Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin öğrencilerini kapsayan 15 genç katılımcı ile gerçekleştirilecek projede katılımcılar uzay ve havacılık, gezegenler ve meteorlar yıldızlar ve diğer sistemler üzerine araştırmalar yapacaklar. Teleskop ile gökyüzünü inceleyecekler. Işıklı fenerleri gökyüzüne bırakacaklar. Uçurtma yaparak uçuracaklar. CİHAN

Yorumlar