'İşyerime zorla girip gaz maskesi ve kask takmak istediler'

Gezi eylemlerinde palalı saldırgan olarak tanınan Sabri Çelebi, mahkemeye gelerek ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
'İşyerime zorla girip gaz maskesi ve kask takmak istediler'

Gezi eylemlerinde palalı saldırgan olarak tanınan Sabri Çelebi, mahkemeye gelerek ifade verdi. İfadesinde Çelebi, "İşyerime zorla girip gaz maskesi ve kask takmak istediler. 'AKP'li misiniz yoksa polis yandaşı mısınız?' diyerek çalışanların üzerine yürümüşler." dedi.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada hakkında zorla getirme ve yakalama kararı verilen Sabri Çelebi, internetten hakkındaki kararı oyunca 2 saat sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Mahkemeye giderek ifade vermek istediğini belirten Sabri Çelebi (Palalı), ifadesinde Gezi olayları sırasında daha önce de işyerine saldırıda bulunulduğunu anlattı. Çelebi, "Olay günü misafirlerimle birlikte işyerinin terasında oturuyorduk. Aşağıdan sesler gelmesi üzerine personelime ne olduğunu sordum. Dışarıda polis müdahalesi olduğunu ve bir grubun içeriye girmeye çalıştığını, içeriye girenlerin gaz maskesi ve kask takmak için çalıştıklarını kaydetti. Bunun üzerine polisin içeriye müdahalede bulunabileceğini, içerde bulunan müşterilerin de durumdan rahatsız olacağını düşünerek bunu kabul etmediklerini, bunun üzerine gruptakilerin 'Siz AKP'li misiniz, polis yandaşı mısınız?' dediklerini söylediler." dedi.

Tartışmanın büyüdüğünü söyleyen Çelebi, "Ben de müdahale etmek istedim. Tepkilerini artırarak bana da saldırdılar. Aldığım darp raporunu, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya sundum. Alt kattaki mutfaktan zırh denilen aleti alarak dışarıya çıktım. Aralarında şikayetçinin de bulunduğu kalabalığın büyük bir kısmı bayandı. Önümden geçen bir kaç kişiye vurmadım. Ama şikayetçi E.Y. önümden geçerken zırhın ters kısmıyla tokat atar gibi kalçasına vurdum. Bana dönüp anneme küfredince de sırtına tekme attım. Diğer göstericiler de bana ve aileme yönelik küfrettiler." ifadelerini kullandı.

DHKP/C terör örgütünden tehdit aldığını belirten sanık Çelebi, "Saldırı yapılacağına ilişkin MİT'ten gelen yazı vardır. Koruma kararı için avukatım ilgilenmektedir." dedi. İfadesinin ardından Çelebi hakkındaki zorla getirme ve yakalama kararı geri çekildi. CİHAN

Yorumlar