İsviçre'de Dil ve Kültür Olimpiyatları finali yapıldı

İsviçre'nin başkenti Bern'de düzenlenen Dil ve Kültür Olimpiyatları finaline Bern belediye başkanı ile yaklaşık bin davetli katıldı.

Google Haberlere Abone ol
İsviçre'de Dil ve Kültür Olimpiyatları finali yapıldı

İsviçre'nin başkenti Bern'de düzenlenen Dil ve Kültür Olimpiyatları finaline Bern belediye başkanı ile yaklaşık bin davetli katıldı.

İsviçre’nin en prestijli salonlarından olan Kursaal’da bir araya gelen sevgi dili Türkçenin elçileri ‘hepimiz biriz’ sloganı ile kültürler arası paylaşıma büyük bir katkıda bulundular. Türkiye’de her yıl büyük bir heyecanla beklenen büyük finaller öncesi Elite, Lernforum, Säntis ve Ekol gibi eğitim kurumlarının bir araya gelerek oluşturdukları Fokus Bildungsgruppe’nin organizasyonunda gerçekleştirilen gala gecesi görsel ve müzikal bir şölene dönüştü. Reha Yeprem’in Türkçe ve Aşkım Altınok’un Almanca sunumu ile düzenlenen geceye Atalay Demirci esprileri ile renk kattı.

Bern Belediye Başkanı Alexander Tschäppät, kütürler arası diyalogun önemine vurgu yaptığı konuşmada Türklerin ve İsviçrelilerin ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi. Aynı zamanda Federal Milletvekili olan Tschäppät, İsviçre’de çok sayıda Türkün yaşadığını belirtti ve yaşanılan ülkenin dilini bilmenin önemli olduğunu, dil öğrenmenden uyumun mümkün olamayacağını söyledi.

Göçmenlere uygulanacak olan tartışmalı kota referandumunda en fazla hayır oyunun Bern’den çıktığını hatırlatan Tschäppät, "Kapımız her zaman göçmenlere açık olacak." dedi. Tschäppät ayrıca Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yaptığı ev sahipliğini övdü ve "Salondaki İsviçrelilere sesleniyorum, bizim de daha fazla mülteci alacak yerimiz var." dedi. Belediye başkanı konuşmasını "Birlikte yaşam için müziği ve edebiyatı kullanmanız çok güzel. Başkalarının konuştuklarını sizin yaşamanız çok güzel. Bu gece burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum." sözleriyle bitirdi.

Programda ayrıca İsviçre Konfederasyonu Başkanı Didier Burkhalter ve Senatör Germann Hannes’in gönderdikleri teşekkür mektupları okundu. Öğrencilerin şarkı ve şiir gösterileri arasında sahne alan halk oyunları ekibinin gösterileri ise özellikle İsviçreli izleyiciler tarafından büyük ilgiyle takip edildi. CİHAN

Yorumlar