İsviçre-Japonya ilişkilerin 150. yılı kutlandı

İsviçre ve Japonya diplomatik ilişkilerin 150. yılını kutladı. İki ülke arasındaki ilk ticari anlaşma 1864 yılında imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
İsviçre-Japonya ilişkilerin 150. yılı kutlandı

İsviçre ve Japonya diplomatik ilişkilerin 150. yılını kutladı. İki ülke arasındaki ilk ticari anlaşma 1864 yılında imzalandı. Japon büyükelçi Ryuhei Maeda’nın İsviçre’nin başkenti Bern’de düzenlediği kutlamaya İsviçre İçişleri Bakanı Alain Berset de katıldı.

Yerel basında çıkan habere göre Berset, 2009 yılında yapılan serbest ticaret anlaşmasına atıfta bulunarak iki ülke arasındaki sıkı dostluğun başlangıcı olarak tarif etti. İsviçreli bakan, “İki ülke arasındaki ilişkilerin en iyi dönemine giriyoruz.” diye konuştu. Japon büyükelçi ise ikili ilişkilerin ilerlemesi için çok sayıda çalışmaya imza atılacağını söyledi.

İsviçre, 19. yüzyılda yeni ticari pazar arayışına girince Uzak Doğu’ya odaklandı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya’ya yaptığı askeri ve siyasi müdahalelerden faydalanan İsviçreliler, ticaret piyasasına ilk adımını attı. İsviçre, diplomat göndermeden önce İsviçreli müteşebbisler lobi çalışmalarını başlattı. Müteşebbislerin dört yıllık çalışması sonucunda Japonya’ya giden İsviçre’nin ilk resmi heyeti ticaret anlaşması imzalayarak geri döndü.

CİHAN

Yorumlar