İsveç’teki STK’lar Soma’daki acıya ortak oldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve bütün Türkiye’yi yasa boğan maden faciası, İsveç’teki Türk vatandaşlarını da derinden üzdü.İsveç’te çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları, internet sayfalarında...

Google Haberlere Abone ol
İsveç’teki STK’lar Soma’daki acıya ortak oldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve bütün Türkiye’yi yasa boğan maden faciası, İsveç’teki Türk vatandaşlarını da derinden üzdü.

İsveç’te çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları, internet sayfalarında ya da sosyal medyalarında konuya ilişkin taziye mesajları yayınlayarak, Soma’daki acıyı paylaştıklarını duyurdu.

Malmö’de eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren Malmös Akademiska Derneği, facebook sayfasında yayınladığı mesajında, “Ailelerinin rızkını temin maksadıyla en zor şartlarda çalışan, helal rızkı kan ter içinde evlerine götürmeye çalışırken elim kaza sonucu Soma’da vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifa, ailelerine sabrı cemil niyaz ederiz. Halen mahsur kalanların bir an önce kurtarılması niyazıyla milletimize başsağlığı dileriz. Allah, başka musibetlerden muhafaza buyursun." dedi.

Yine Malmö’de faaliyette bulunan İşadamları derneği STURF’da şu içerikte bir taziye yayınladı: “Onlar ailelerinin rızkını temin için yerin derinliklerinde zor şartlarda çalışmayı göze almış helal rızık peşinde koşan şerefli insanlardı, Rabbim onların samimi duygularından dolayı şehitlik payesi lütfetti. "Göçük altında kalarak ölen şehittir…’’ - Hz. Muhammed (s.a.s.) - Soma’da vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifa, ailelerine sabrı cemil niyaz ederim. Halen mahsur kalanların bir an önce kurtarılması niyazıyla milletimize başsağlığı dilerim. Allah, başka musibetlerden muhafaza buyursun."

Stockholm’de iş dünyasına yönelik çalışmalar yapan İsveç Türk İşadamları Federasyonu da (SWETURK), facebook sayfasında bir mesaj yayınladı. Mesajda “Soma’daki elim kaza sonucu hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.” ifadeleri kullanıldı.

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu ise internet sayfasında şu mesajı yayınladı: “Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı madencilerimizin yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler, göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz.”

Göteborg’da faaliyet gösteren bayan derneği Selma, web sayfasında bir taziye yayınladı: Üyelerini dua etmeye çağırdığı mesajında “Allah’ım, Soma’daki eli nasırlı şehitlerimize merhamet eyle. Göçük altındakilere kurtuluş nasip et. Milletimize sabır ver. Somaya Dua Edelim.” şeklinde ifadeler kullandı.

Yine Malmö’den Stella Derneği; Göteborg’dan Platformen, STBC ve Läraförlivet dernekleri de yayınladıkları mesajlarla Soma’daki acıya ortak oldu. CİHAN

Yorumlar