İsveç'te Bir Türk'ün Şüpheli Ölümü Üzerine Savcılık Harekete Geçti

İsveç'in başkenti Stockholm'de 15 gündür kendisinden haber alınamayan Türk vatandaşı Yıldırım Erdoğdu'nun gözaltına alındığı ve sorgunun ardından öldüğü ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te Bir Türk'ün Şüpheli Ölümü Üzerine Savcılık Harekete Geçti

İsveç'in başkenti Stockholm'de kendisinden 15 gündür haber alınamayan Yıldırım Erdoğdu'nun polis vasıtası ile gözaltına alındığı ve sorgudan sonra yaşamını yitirdiği saptama edildi. Savcılığın, bir kilise bahçesinde olan Erdoğdu'nun, ölümü üstüne polisler konusunda suç duyurusunda yer aldığı bildirildi.

CESETİ KİLİSE BAHÇESİNDE BULUNDU

Yıldırım Erdoğdu'nun kardeşi Tacettin Erdoğdu, yaptığı izahatda, ağabeyinden 15 gün boyunca haber alamadıklarını, savcının 15 gün sonunda çıkarlarını arayarak, ağabeyinin bir kilisenin bahçesinde zanlı biçimde ölü bulunduğunu haber verdiğini söyledi.

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPTIĞI İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI

Yıldırım Erdoğdu'nun 30 sene öncelikle Konya'nın Kulu ilçesinden İsveç'e yerleştiğini belirten Tacettin Erdoğdu, ağabeyinin uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını, daha sonra polis vasıtası ile kilisenin bahçesine bırakıldığını ve ölümü üstüne savcının polis memurları konusunda suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

'POLİS KALP İLAÇLARINI UYUŞTURUCU ZANNETMİŞ'

Tacettin Erdoğdu, ağabeyinin geçmişte yürek krizi ve ağır bir yürek ameliyatı geçirdiğini anlatım ederek, 'Ağabeyim üç dört değişik yürek ilacı kullanıyordu. Polisler bunu uyuşturucu zannetmiş. Karakola götürüp araştırma yaptıktan sonra bunların yürek ilacı olduğunu anlamışlar ve götürüp bir ormana bırakmışlar. Belki de ağabeyim sorgu esnasında coşkuya kapıldı ve yürek krizi geçirip öldü. Polisler de onu suçluluk hissiyle ormandaki kilise mezarlığına atmış olabilirler' dedi. Kardeş Tacettin Aydoğdu, olayın peşini bırakmayacaklarını ve adli tıp raporunu beklediklerini sözlerine ekledi.

SUÇSUZLUĞU ORTAYA ÇIKINCA KİLİSEYE BIRAKILMIŞ

İsveç basını da polisin Yıldırım Aydoğdu'yu uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına aldıktan sonra kilisenin bahçesine bıraktığını yazdı. Konuyla ilgili haberde, karakolda beş saat sorguya çektikten sonra suçsuz yer aldığı ortaya çıkan Erdoğdu'nun kentin dışında ormanlık bölgedeki bir kilisenin bahçesine bırakıldığı söylendi.

YORGUN DÜŞÜNCE ÖLÜME TERK EDİLMİŞ

Aftenbladet gazetesi, sorgu esnasında bıkkın azalan Yıldırım Aydoğdu'nun polis memurları vasıtası ile ölüme terk edildiği iddiasına yer verdi. Olayı araştıran savcı da Aftonbladet'e verdiği demeçte, polis merkezi ile yapılan telsiz konuşmasında, 'Adam sağlam lakin ölü taklidi yapıyor' mesajı geçildiğini söyledi. Haberde, savcının ifadesinin Aydoğdu'nun ölüme terk edildiği iddiasını güçlendirdiği kaydedildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar