İsveç'te 23 Nisan kutlamasına büyük ilgi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İsveç'in Başkenti Stockholm'de dün coşkuyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te 23 Nisan kutlamasına büyük ilgi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İsveç'in Başkenti Stockholm'de dün coşkuyla kutlandı.

Kungstragarden meydanında İsveç Türk Gençlik Federasyonu'un (TUF) düzenlediği kutlamaya yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamada konuşan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Ömer Kaya Türkmen etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Türkmen, Atatürk'ün geleceğin çocukların elinde olduğu bilinciyle kendilerine bu güzel etkinliği armağan ettiğini belirterek, çocuklardan eğitimlerine özen göstermelerini istedi.

Uppsala Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği İsveç’te Türkçe Bayramı ve Resim Yarışması konulu etkinliği Uppsala, Jönköping ve İsveç’in diğer illerinden katılan çocuklardan dereceye girenler, ödüllerini Büyükelçi Ömer Kaya Türkmen'in elinden aldı.

Hollanda halk oyunları birincisi Tuğra Halk Oyunları grubu da çektikleri halaylarla 23 Nisan kutlamasına renk kattı.

İsveç'te parlamento seçimlerinin yaklaşması dolaysıyla 4 parti de alanda stant açtı. Parti temsilcilerine birer konuşma hakkı da verildi. Vatandaşların sorunlarını cevaplayanlar arasında bulunan Sosyal Demokrat Parti milletvekili adayı Sultan Kayhan ve Yeşiller Partisi milletvekili adayı Derya Uzel de vardı. CİHAN

Yorumlar