İsveçli Bakan Ullenhag, Kulu’da fahri konsolosluk açtı

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, Konya’nın Kulu ilçesinde İsveç Fahri Konsolosluğu’nun açılışını yaptı. İsveç’in Kulu Fahri Konsolosu olarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç....

Google Haberlere Abone ol
İsveçli Bakan Ullenhag, Kulu’da fahri konsolosluk açtı

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, Konya’nın Kulu ilçesinde İsveç Fahri Konsolosluğu’nun açılışını yaptı. İsveç’in Kulu Fahri Konsolosu olarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdal Akdeve atandı.

İsveç’te yaklaşık 50 bin Kululu olduğunu söyleyen İsveç Entegrasyon Bakanı Ullenhag, bu nedenle ilçede fahri Konsolosluk açtıklarını dile getirdi. İsveç için Kulu’nun önemli bir yer olduğunu ifade eden Ullenhag, Türkiye ile İsveç arasındaki eğitim köprülerinin desteklenmesi gerektiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ullenhag, şunları söyledi: ”Anadolunun bu küçük ilçesinden 1960’tan bu yana devam eden göç ülkelerimizi hem ekonomik hem de kültürel olarak zenginleştirmiştir. Daha da önemlisi, İsveç ve Türkiye arasında güçlü bağların oluşmasını sağlamıştır.”

İsveç Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine İsveçli Bakan’ın yanı sıra Konya Valisi Muammer Erol, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve Kululu vatandaşlar katıldı.

CİHAN

Yorumlar