İsveç Büyükelçisi Wahlund: Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden İsveç’in yeni Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, “İstanbul Başkonsolosumuz ve İzmir Fahri Konsolosumuz ile yeni bir takımız ve uzun bir süre burada kalacağız.

Google Haberlere Abone ol
İsveç Büyükelçisi Wahlund: Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden İsveç’in yeni Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, “İstanbul Başkonsolosumuz ve İzmir Fahri Konsolosumuz ile yeni bir takımız ve uzun bir süre burada kalacağız. Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bunun için tek limit biziz, başka bir limit yok.” dedi.

Emekli olan Fahri Konsolos Haluk Özsaruhan onuruna düzenlenen resepsiyona katılmak üzere İzmir'e gelen Büyükelçi Wahlund ve İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti. Ziyarette, 2013 Eylül ayında göreve başlayan ve İzmir’e ilk defa gelen Wahlund’a, emekli Fahri Konsolos Özsaruhan ile şehrin yeni İsveç Fahri Konsolosu Yiğit Tatiş de eşlik etti.

İsveç ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan bir dostluk olduğunu belirten Başkan Vekili Aydoğan, “Şu anda da İsveç'le yakınlığımız, birçok Türk asıllı vatandaşımızın İsveç'te yaşamasıyla artıyor. Böylece onlar da yıllar öncesine göre bugün bizi daha iyi tanıyorlar, çünkü kültürlerimiz yaklaştı. Orada 100 binin üzerinde Türk asıllı vatandaşımız yaşıyor ve bu sayede bu kültür alışverişi daha da hızlandı. Bu ilişkilerin daha da artacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Wahlund ise İzmir’i çok sevdiğini ve sık sık ziyaret etmek istediğini söyledi. İstanbul Başkonsolosu ile birlikte yeni bir takım olduklarını dile getirerek, “Bizim amacımız, özellikle Türkiye ve Avrupa’da çok büyük bir öneme sahip olmak, sadece İstanbul ve Ankara ile sınırlı kalmamak. İsveç ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Özellikle emekliye ayrılan sayın fahri konsolosumuza çok teşekkür etmek istiyorum. İlişkilerin geliştirilmesi açısından 26 yıldan beri çok büyük bir özveriyle çalıştı. Şimdi yerini, genç ve çalışkan yeni fahri konsolosumuza bırakıyor. Çok büyük umutlarımız var. Eminiz ki Türkiye ve İsveç ilişkilerini daha da geliştirecek, daha da güçlendirecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar