İstiklal Marşı'nın kabulünün 93’üncü yıl dönümüne özel panel

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93’üncü yıl dönümü münasebetiyle, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) bir panel düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Marşı'nın kabulünün 93’üncü yıl dönümüne özel panel

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93’üncü yıl dönümü münasebetiyle, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) bir panel düzenledi. Panelde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Mehmet Akif Ersoy’un pek çok bakımdan örnek alınması gereken önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

'İstiklâl Marşı'nın Kabulünün 93’üncü Yılında Bir Mütefekkir Olarak Mehmet Akif Ersoy' isimli panelin açılış konuşmasını yapan İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, “Mehmet Akif’i anlamak, onu tekrar yaşamak, onun duygu dünyasına kapı açmak ve o duygularla bugünümüzü aydınlatmak, geleceğimizi inşa etmek açısından, panelin önemli katkıları olacağını düşünüyorum.” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da Mehmet Akif Ersoy’un pek çok bakımdan örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu söyledi. Bu coğrafyanın bugüne kadar yetiştirdiği en seçkin simalardan birisinin Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyleyen Rektör Acar, “Akif, hem ahlakı ve karakteriyle, hem insani yönüyle hem mesleki hayatındaki disipliniyle hem de Kurtuluş Savaşı yıllarında bir aksiyon adamı olarak örnek almamız gereken, unutmamamız gereken bir büyük şahsiyet.” diye konuştu.

"AKİF’İN TAVSİYELERİNİ ŞİİRİN DİLİYLE SAFAHAT’TA GÖREBİLİRSİNİZ"

Mehmet Akif Ersoy denince akla Safahat’ın geldiğini kaydeden ve Safahat’ın bir derya olduğunu belirten ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Safahat’ta, aradığınız hemen her konuyla ilgili Akif’ten bir şeyler bulabilirsiniz. Dini mevzuların felsefi mevzularla, onun fıkhi mevzularla, onun da dünyevi mevzularla iç içe geçtiği; dolayısıyla Kur’an’dan ilham alarak merhum Akif’in bizlere bırakmak istediği bütün o tavsiyeleri, şiirin diliyle Safahat’ta görebilirsiniz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar’ın selamlama konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Paçacı “Mehmet Akif’in İstiklal ve Hürriyet Anlayışı”, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Ata, “Mehmet Akif’in Batı Anlayışı”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karabacak, “Mehmet Akif’in Vaazlarındaki Hadisler” ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Koyuncu da “Mehmet Akif’in Şiirlerindeki Bazı İfadelerin Kelami Açıdan Değerlendirilmesi” konularında konuşmalar yaptılar.
CİHAN

Yorumlar