İstiklal Caddesi’nde Filistin protestosu

Memur-Sen ve İnsani Yardım Vakfı (HH) tarafından İstiklal Caddesi’nde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edildi. İsrail'in yaptığı saldırıları lanetleyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, vatandaşları cumartesi günü...

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi’nde Filistin protestosu

Memur-Sen ve İnsani Yardım Vakfı (HH) tarafından İstiklal Caddesi’nde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edildi. İsrail'in yaptığı saldırıları lanetleyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, vatandaşları cumartesi günü saat 22'de İsrail Konsolosluğu önünde eyleme davet etti.

Filistin ve Türk bayraklı grup, Tünel Meydan’da toplandı. İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen grup ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Katil Nusra Suriye’den defol’, ‘Katil İsrail Filistin’den defol’, ‘Filistin halkı yalnız değildir’ ve ‘Katil İsrail hesap verecek’ sloganları attı.

Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Filistin’deki kardeşlerimize destek olmak için buradayız. Dünyanın birçok yerinde İsrail karşıtlığı için gösteriler yapılıyor. İsrail de acımasızca bomba yağdırıyor. Korkak İsrail, çocukları vuruyor. İsrail sadece askerleri vurduğunu söylüyor. İsrailliler kara harekatı yapacağını söylüyor. Onlar yapmadan Hamas yaptı. Bugün Hamas’ın iki tane birliği İsrail’e girdi. Bugün bir ahlaksızlığa şahit olduk. ABD, İsrail’e 620 milyon dolar vereceğini açıkladı." dedi.

İsrail’le bütün ilişkilerin kesilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Sayın Başbakan’ın da dediği gibi normalleşme değil, bunlara selam bile verilmez. Bu yeterli değil. Mavi Marmara’dan sonra İsrail’le ticaret artmış. Ey tüccarlar hangi yüzle İsrail’le iş yapıyorsunuz? Siz de mi çocuk katilisiniz? Bütün İsrail mallarını boykot edin. İsrail’e destek veren tüm şirketleri boykot edin. İsrail halkı Filistinliler vurulunca sevinç çığlığı atıyor. Sonra da Türkiye’ye geliyorlar. Türkiye ile İsrail arasında turist geliş-gidişlerini de reddediyoruz. İsraillilerin gelmesini kabul etmiyoruz. Bu İsrail yalnızlığa mahkum olacak." ifadelerini kullandı.

Yıldırım son olarak cumartesi günü saat 22’de on binlerce kişiyi İsrail Konsolosluğu önünde protestoya davet ettiklerini açıkladı.

İsrail’i lanetlediklerini belirten Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise herkesi Filistin halkının yanında olmaya çağırdı. CİHAN

Yorumlar