İstiklal Caddesi üç ay sonra Cadde AVM'ye dönüşüyor

Samsun'un simgelerinden İstiklal Caddesi, Büyükşehir Belediyesi'nin milli mücadelenin 100.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi üç ay sonra Cadde AVM'ye dönüşüyor

Samsun'un simgelerinden İstiklal Caddesi, Büyükşehir Belediyesi'nin milli mücadelenin 100. yıl dönümü olan 2019 hedefleri kapsamında başlattığı proje çalışması ile yeni kimliğine kavuşuyor. Şehrin önemli yaşam yerlerinden İstiklal (Çiftlik) Caddesi, Cadde AVM'ye dönüşüyor. 1 Nisan'da çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşık 3 ay sürecek çalışmayı zamanında tamamlamak için yoğun mesai harcıyor.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, İstiklal Caddesi'ni Cadde AVM'ye dönüştürüp, yeniden eski canlılığına ve işlevselliğine kavuşturacaklarını, bununla ilgili çalışmalara da 1 Nisan 2014'te başlanacağını açıklamıştı.

Cadde AVM Projesi çalışmaları kapsamında ekipler, 3 aylık zaman diliminde, caddenin altyapısını yenileyecek. Altyapı yatırımlarının ardından caddede kent estetiğine katma değer katacak düzenlemeler gerçekleştirilecek. Proje çerçevesinde mevcut cadde araç trafiğine kapatılacak, caddeye dik yollar ile araç sirkülasyonu sağlanacak. Araç trafiğine kapatılan caddede önce altyapılar yenilenecek ve doğalgaz hattı geçirilecek. Görme ve fiziki engelli vatandaşların kullanımına uygun düzenleme yapılacak. Zemin düzenlemesinde kullanılacak malzeme, belediyenin kendi tesislerinde üretilen doğal taş ile karşılanacak. Aydınlatma sistemi havada gergi şeklinde yapılıp yürüyüşe engel direkler kaldırılacak. Genişleyen alanda AVM formatına uygun kent mobilyaları ile peyzaj düzenlemesi yapılarak Türkiye genelinde adından söz ettirecek bir cadde yapılacak.

Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Köklü bir değişim ve dönüşüm projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, "Çitlik Caddesi'ne yeni bir şahsiyet kazandırmak istiyoruz. Burada ticaret yapan insanların AVM’lerin baskısı altında iktisadi kayıplar yaşamalarını istemiyoruz. Bu caddenin Türkiye’nin her yerinde bilinen, tanınan bir marka cadde olmasını arzu ediyor, tüm Samsun’a ayrı bir hava ayrı bir değer kazandırmasını istiyoruz." dedi.

"TAŞIT TRAFİĞİNDEN ARINMIŞ BİR ALIŞVERİŞ KORİDORU OLACAK"

Çiftlik Caddesi’ni aydınlatmasıyla, dış cephe görüntüleri ile estetik şehir mobilyaları ve modern altyapısı ile taşıt trafiğinden arınmış bir alışveriş koridoru haline getireceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Çiftlik, Samsun için Samsun tarihi için özel bir yerdir. Diğer şehirlerde kendi içlerinde bu tür özel yerlere sahip çıkmışlar. Biz de bizim için özel olan bu caddeye sahip çıkacağız ve bu caddeyi Türkiye’nin her yerinde konuşulan, insanların gelip alışveriş yapmak isteyeceği bir şahsiyete büründüreceğiz. Burası bittiğinde Samsun’a bir estetik katacak ve iddialı olduğumuz turizm alt yapısına büyük katkı verecektir. Bunu ben iki anlamda çok arzu ediyorum; şehircilik adına çok arzu ediyorum ve bir de giderek ciro kaybedecek, iktisadi kayıplar yaşayacak olan şehir koridorunun değer kaybetmesine üzüldüğümden arzu ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şehrin merkezi olan Çiftlik Caddesi'nin Cadde AVM olarak hizmete girmesiyle kent yaşamındaki bazı dinamiklerin ve alışkanlıkların da değişeceğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Çiftlik eski Çiftlik olmaktan çıkacak ve bir cadde AVM haline gelecek. Çalışmalar süresince de bu caddede yaşayan ve ticaret yapan vatandaşlarımızı mümkün olduğunca üzmemeye, zor durumda bırakmamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar