İstiklal Caddesi savaş alanına döndü

Taksim’de, yolsuzlukları protesto etmek isteyen gruplarla polis arasında çatışmalar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi savaş alanına döndü

Taksim’de, yolsuzlukları protesto etmek isteyen gruplarla polis arasında çatışmalar yaşandı. Gruplar, barikat kurup polisi taş yağmuruna tuttu. Polis de biber gazı ve tazyikli su ile grupları dağıtmaya çalıştı. Yaşanan arbedede İstiklal Caddesi savaş alanına döndü, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Yolsuzluk iddiaları üzerine, yaşananları protesto etmek isteyen gruplar bugün Taksim'de eylem yapmak istedi. Polis önce Gezi Parkı’nı kapattı, ardından da Taksim’e girişlerde önlem aldı. Gruplar, akşam saatlerinden itibaren farklı yerlerden bölgeye girmek istedi. Bu bölgelerde konuşlanan polis de geçişlere izin vermedi. Bunun üzerine gruplar, başta İstiklal Caddesi olmak üzere çok sayıda yerde barikat kurdu. Bazı eylemciler ‘hırsız var’ diye bağırarak yaşananları protesto ederken, polis bu kişileri gözaltına aldı. Barikat kurulan noktaları dağıtmak isteyen grupla polis arasında çatışma yaşandı.

Göstericiler polis taş ve sopalarla saldırdı, polis de biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. TOMA’larla barikatlar dağıtılmaya çalışıldı ancak göstericileri sakinleştirmek kolay olmadı. Zaman zaman polisle esnaf arasında da gerginlik yaşandı. Esnaf da yaşanan olaylar da ciddi zarar gördü. Taksim’deki gösteriler sürüyor.
CİHAN

Yorumlar