İstifası istenen başkanlar 'işi yokuşa sürüyor' iddiası

İstifası istenen belediye başkanlarından üçünün koltuğu bırakmamak için birbirleriyle görüşerek ortak hareket etme kararı aldıkları iddia ediliyor. Başbakan Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada, "Arkaşadlar gereğini yapacaklardır." demişti.

Google Haberlere Abone ol
İstifası istenen başkanlar 'işi yokuşa sürüyor' iddiası

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ak Parti'nin yenilenme ve değişim hareketi kapsamında istifalarını istediği belediye başkanlarının bazıları istifalarını sunarken, bazılarının ise işi yokuşa sürmeye başladıkları iddia ediliyor. İddiaya göre başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere üç belediye başkanı, ortak bir karar alarak istifa etmeme yönünde eğilim gösterdikleri belirtiliyor.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili bomba bir iddia gündeme getirdi. Selvi, istifası istenen 3 belediye başkanının istifa etmeyeceğini iddia etti.

Selvi CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: Hava sürekli değişiyor. Dünden bugüne farklı bir iklim oluştu. 3 belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, beraber hareket ettikleri ve istifa etmeme kararı aldıkları haberleri geliyor. Hem AK Parti hem de kamuoyu açısından yıpratıcı bir hal almaya başladı. Bu süreç uzadıkça kamuoyunda bir yorgunluk oluşmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GEREĞİ YAPILIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, istifası istenen belediye başkanlarına gereken tebligatların yapıldığını, istifa etmelerini beklediklerini söylemişti. Erdoğan, başkanların istifa etmemesi halinde gereğinin yapılacağını söylemişti. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARKADAŞLAR GEĞİNİ YAPACAK

Başbakan Yıldırım ise bugün yaptığı açıklamada, bazı başkanların istifa etmeyeceklerine yönelik söylentilerinin sorulması üzerine, "Arkadaşlar gereğini yapacaktır. Öyle inaniyorum" demişti. 

Yorumlar

ihsan bu 3 başkan istifa etmezlerse çok ayıp ederler partiyede zarar verirler