İsteyen herkes köpek barınmaevini 24 saat izleyebiliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaratılmış her canlının hayat şartlarını iyileştirme yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda açılan köpek barınmaevinin standartları daha da artırıldı ve yaşam koşullarının takip edilebilmesi...

Google Haberlere Abone ol
İsteyen herkes köpek barınmaevini 24 saat izleyebiliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaratılmış her canlının hayat şartlarını iyileştirme yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda açılan köpek barınmaevinin standartları daha da artırıldı ve yaşam koşullarının takip edilebilmesi için Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. İsteyen herkes barınmaevini 7 gün 24 saat canlı olarak takip edebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınmaevi, misafirlerini "Yalnız Değilsiniz" sloganı ile karşılıyor ve bu sloganın gereği sahipsiz sokak köpeklerine sahip çıkıyor. Molu köyü yakınlarındaki barınmaevinin standartları her geçen gün artırılıyor ve buradaki yüzlerce köpeğin daha rahat ortamda yaşamasına imkan sağlanıyor. Köpek barınmaevinin veteriner hekimi Hilal Akbaş, bakımevinde 700 kadar sahipsiz hayvanı barındırdıklarını belirtti. Bu hayvanlardan 290 tanesinin kısırlaştırıldığını ifade eden Akbaş, "Kısırlaştırılmış hayvanları sahiplendirme ve doğal ortama bırakma çalışmaları kontrollü bir şekilde sürüyor. Özellikle yavrulardan sahiplenmeyi artırmak için 'Satın almayın sahiplenin' sloganı ile özendirme çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Veteriner hekim Akbaş, köpek barınmaevinde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini de dile getirerek, barınmaevini isteyen herkesin 7 gün 24 saat izleyebileceğini söyledi. Hayvanseverlerin her zaman barınmaevini ziyaret fırsatı bulamadığını ifade eden Akbaş, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek barınmaevinin 7 gün 24 saat izlenebilmesine imkan sağladık. www.anadoluharikalardiyarı.net sitesinden canlı yayın bağlantısı ile isteyen herkes bakımevindeki kameralar vasıtasıyla köpekleri ve çalışanları takip edebiliyorlar." diye konuştu.

Yapılan düzenlemeler konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin öngörü ve talimatları doğrultusunda ciddi iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öncelikle sadece 5 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan mekanı, barındırdıkları canlıların daha geniş alanlarda hayatlarını idame ettirmeleri için 24 bin metrekareye çıkardıklarını dile getiren Üstünel, şu bilgileri verdi: "Farklı profildeki köpeklerin barınması için üç ayrı bölüm oluşturduk. Ayrıca sundurmalar ve köpek kulübesi imalathaneleri gerçekleştirdik. 420 adet köpek kulübesi ve çok sayıda gölgelik yaptık. Köpek barınmaevine ulaşımın kolay sağlanamadığı eleştirileri yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak her hafta pazar günü şehrin iki farklı noktasından hayvanseverler için servis imkanı sağladık. Hafta içinde de beş kişi bir araya gelerek talep ettiklerinde onlara servis konusunda yardımcı oluyoruz. Yine veterinerlik fakültesinden öğrencileri cuma günleri konuk edip çalışmalarımıza katkı sağlamalarına ve pratiklerini geliştirmelerine imkan tanıyoruz. Ayrıca anahtar tekniği adı verilen bir teknikle yaklaşık 300 köpeğin kısırlaştırılması sağlandı. Bir başka önemsediğimiz konu olan sahipsiz sokak hayvanlarının yaralanması veya hastalanması ile ilgili de 444 28 99 nolu başvuru hattını oluşturduk. Bu hattın aranması halinde donanımlı havan nakil aracımızla müdahale ediyor, böylelikle yaralı ve hasta hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyoruz." CİHAN

Yorumlar