İşten çıkartılan arkadaşları için çadır kurup nöbet tutuyorlar

Kütahya’da Seyitömer Linyit İşletmeleri'nde 17 Nisan’da işten çıkarmaların ardından meydana gelen olaylara karıştığı gerekçesiyle işten çıkarılan 18 kişiye destek için sabah saatlerinde başlatılan eylem devam ediyor.Çelikler Holding’e...

Google Haberlere Abone ol
İşten çıkartılan arkadaşları için çadır kurup nöbet tutuyorlar

Kütahya’da Seyitömer Linyit İşletmeleri'nde 17 Nisan’da işten çıkarmaların ardından meydana gelen olaylara karıştığı gerekçesiyle işten çıkarılan 18 kişiye destek için sabah saatlerinde başlatılan eylem devam ediyor.

Çelikler Holding’e bağlı Seyitömer Linyit İşletmeleri, dün 18 işçiyi çıkarma kararı aldı. Bu duruma tepki gösteren fabrika çalışanları, oturma eylemi başlattı. Arkadaşlarının işlerine geri dönmesi için oturma eylemi yaptığını Bayram Alp (54) kendisinin 29 yıl aynı işletmede çalıştığını kaydetti. Alp, “Ben burada 29 sene çalıştım. Burası 1959 senesinde kuruldu 1960 yılında devreye girdi. 1961 yılından beri bu topraklar bizim. 1984’den beri burası satılacak, hiçbir devlet satamadı ama AK Parti burayı sattı” dedi.

Kendsinin emekli olduğunu dile getiren Alp, "Benim işe ihtiyacım yok, ben burada çalışmıyorum destek için geldim. Burada 10 gün, 20 gün bekleyeceğim. Çadır kurup oturacağım. Cezaevinde 3 kardeşimiz var. Bunların hepsini işe alacak, almadığı müddetçe bu eylem devam edecek." şeklinde konuştu.

17 Nisan günü 109 işçinin çıkarılmasının ardından yapılan eylem esnasında işletmenin güvenlik amiri tarafından ateş edilmesi sonucu olaylar çıktığını iddia eden Gürcan Kara (34); “Bu olayların başlangıcı 17 Nisan. 17 Nisan’da 109 arkadaşımızı işten çıkardı. O zaman biz gelin insanlarla konuşun dedik. Kimse konuşmadı. O zaman güvenlik amiri silahını ateşlemesi ile olaylar çığırından çıktı. Bize silah çeken arkadaşın arkası aranmıyor ekmeğini savunan arkadaşlar yargı yolunda” ifadelerini kullandı.

18 arkadaşının günler öncesi işten çıkarıldığını belirten Kara, işe alınmamaları halinde eylemlerinde kararlı olduğunu belirterek; “En son bugün çadır kurmamızın sebebi de sorgusu devam eden 18 arkadaşımızın işten çıkarılması. Yargısı devam ediyor ama iş hakları fesih ediliyor işveren tarafından evlerine tebliğ ediliyor. Bu adamlar çıkarıldıklarından habersiz işine gelip çalışıyorlar. Bugün işten çıkarıldıklarını öğreniyorlar. Bu eylemin amacı, arkadaşlarımızın geri gelmesi. Geri dönmezlerse ısrarlıyız. Kötü bir amacımız yok. Çıkarılan arkadaşlarımızın gelmesi taraftarıyız. Biz patronları bekliyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar