İşten çıkarılan BESOT işçileri eylem yaptı

Manisa Belediyesi Sosyal Tesisleri Enerji A.Ş. (BESOT)'ye bağlı açık otoparklarda görev yapan 25 kişi, işten çıkarılmaları sebebiyle belediyenin Beyaz Fil binası önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İşten çıkarılan BESOT işçileri eylem yaptı

Manisa Belediyesi Sosyal Tesisleri Enerji A.Ş. (BESOT)'ye bağlı açık otoparklarda görev yapan 25 kişi, işten çıkarılmaları sebebiyle belediyenin Beyaz Fil binası önünde eylem yaptı. İşçiler, maaşlarına zam istedikleri için çıkarıldıklarını ileri sürdü.

Bugün itibariyle işten çıkarıldıklarını belirten BESOT işçileri, “Nedeni ise hakkımızı aramak, yani zam istedik. Zam istediğimiz için de bize böyle bir kumpas kurdular. Bize çıkış verdiler. Bunu da 25. maddeye bağlı tuttular. Bize vaatlerde bulundular, ‘Performansı arttırın, size zam yapacağız.’ dediler. Bizi bekleyiş içine soktular, biz de zam istedik, işten çıkardılar. Biz de bu durumu Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e söyledik. Kendisinin bir dilek ve istek kutusu varmış, oraya isteklerimizi yazıp atmamız gerekiyormuş. Bunu bilmiyorduk. Bizlere birer tane tutanak verdiler, 'Bunları imzalayın, yoksa işinize son veririz.' dediler. Biz de imzalamadık, işimize son verdiler.” dedi.

BESOT’tan işçilere gelen ihtarnamede ise şunlar yer alıyor: “İşyerimizde ... tarihinden itibaren çalışmakta olduğunuz açık otopark işletmemizde, belirten tarihte mesai bitiminde işyerini terketmeyerek, iş arkadaşlarını işverene karşı kışkırttığınız ve işyerinde bu şekilde huzursuzluk çıkardığınız ve daha önceden de ihtar edilmenize rağmen performansınızda herhangi bir düzelme olmadığı tespit edilmiştir. Bu olaydan dolayı bir defaya mahsus yazılı ihtar edilmenize ve 4857 sayılı kanunun ilgili hükümlerine göre iş sözleşmenizin feshedileceği hükmü saklı kalmak kaydı ile ihtaren bildiriyoruz.” CİHAN

Yorumlar