İşte yeni ’Süleyman Şah Türbesi’

Sandukası Suriye'nin Halep kentine bağlı Karakozak köyünden alınan Süleyman Şah'ın yeni türbesinin yapım çalışmaları tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
İşte yeni ’Süleyman Şah Türbesi’

Suriye’nin Eşme branşında inşa edilen Süleyman Şah türbesinin yeni alanındaki 2 kilometrelik beton yol, peyzaj, otopark, su ve kanalizasyon sistemleri ile etraf düzenlemesi benzeri çalışmalar 10 gün benzeri kısa zamanda tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şah Fırat Operasyonu’nun arkasından sandukayı naklettiği 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı’nı ziyaret eden Güvenç, daha sonra Süleyman Şah Türbesi’nin inşa edildiği yeni bölgeye gitti.

Güvenç, alandaki ziyaretinin arkasından yaptığı izahatda, manevi ederi yüksek ecdat yadigarının muvaffakiyetli bir operasyonla Türkiye’ye getirildiğini anımsattı. Türbe ve etrafında alt, üst yapı, etraf düzenlemesi ve yol çalışmasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yönünden yapıldığını belirten Güvenç, "Büyükşehir Belediyesi şekilde buraya 2 kilometre beton yolun inşası ve peyzaj çalışmasını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum.

10 gün benzeri kısa bir zamanda buranın tüm alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun . Bundan sonra yurttaşlarımız daha sorunsuz Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret edebilecekler. Üzerinde durduğumuz toprak bundan böyle hukuken bizim toprağımızdır."

Başkan Güvenç, menfi hava koşullarına karşın büyükşehir personelinin özverili bir biçimde çalıştığın vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu arada, Güvenç’e ziyareti esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar eşlik etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar