İşte TBMM’ye taşınan Konya'daki reklam panoları

Konya’da, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte birçok noktaya yeni billboardlar yerleştirilirken bunların hemen hepsinde AK Partili belediyelerin afişleri yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
İşte TBMM’ye taşınan Konya'daki reklam panoları

Konya’da, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte birçok noktaya yeni billboardlar yerleştirilirken bunların hemen hepsinde AK Partili belediyelerin afişleri yer alıyor. Kimi caddelerde yüzlerce metre uzanan billboardlarda Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin yatırım projelerini anlatan afişler asılmış durumda. Yeni yaptırılan billboardlara rağmen afişleri asacak yer kalmayınca belediyelerin reklam afişleri kaldırımlara sabitlemeden yaslayıp bırakılmış. Bazı billboardlarda ise İstanbul’da yapımı süren 3. Köprü gibi çeşitli projelere de yer verildiği görülüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram, Karatay ve Selçuklu ilçe belediyelerinin reklam harcamalarını MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM gündemine taşıdı. Kalaycı, AK Partili büyükşehir ve 3 merkez ilçelerinin reklam harcamaları hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması için soru önergesi verdi.

BİLLBOARDLARA SIĞMAYAN REKLAMLAR YERE BIRAKILDI

Şehrin hemen hemen tüm caddelerinde ve otobüs duraklarında, alt ve üst geçitlerde, inşaat halindeki binalarda belediye reklamları yer alıyor. Kimi küçük sokaklarda da yine seçim öncesi hazırlanan reklamlar yerlerini almış. Billboardlara asılmak üzere bastırılan reklam afişleri, billboardlarda yer kalmaması üzerine bir çok noktada kaldırım kenarına yaslayarak bırakılmış durumda. Oldukça büyük boydaki reklam afişleri hiçbir sabitleme yapılmadan kaldırım kenarlarındaki duvar ve tellere yaslanarak bırakıldığı görülüyor. Bu reklam afişlerinin bazıları ise İstanbul Caddesi, Ankara Caddesi ve Kule Caddesi’nde bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar