İşte son seçim anketi

Gezici Araştırma Şirketi tarafından sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili yapılan anketten ilginç sonuçlar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İşte son seçim anketi

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta yapılan araştırmaya 18 yaş üstü 2 bin 646’sı kadın, 2 bin 646’sı erkek toplam 5 bin 292 kişi katıldı.

İŞTE PARTİLERİN OY ORANLARI

"Milletvekili Genel Seçimleri bugün yapılsa, yani sandık bugün önünüze gelse kime- hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 43.3'ü AKP, yüzde 28.1'i CHP, yüzde 17.5'i MHP, yüzde 9.9'u ise BDP cevabını verdi.

YEREL SEÇİMDE DURUM

"Yaklaşık 2 ay sonra yerel seçimler yapılacak fakat bu hafta bir yerel seçim yapılsa yani bu Pazar sandığa gitseniz yerel seçimlerde Belediye Meclisinde oyunuzu kime, hangi partiye verirsiniz?" sorunusa ise ankete katılanların yüzde 39.9'u AKP, yüzde 31.3'ü CHP, yüzde 19.2'si MHP, yüzde 7.8'i ise BDP yanıtı verdi.

ÖCALAN VE MİT GÖRÜŞMESİ

Ankette gündeme ilişkin sorular da yer aldı. "Abdullah Öcalan ile MİT’in PKK konusunda görüşmelerini onaylıyor musunuz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 27.9'u evet, yüzde 72.1'i ise hayır dedi.

PKK SİLAH BIRAKIP SINIR DIŞINA ÇIKACAK MI?

"PKK’nın silah bırakarak sınır dışına çıkacağına inanıyor musunuz?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 15.4'ü evet, yüzde 84.6'sı hayır yanıtı verdi.

TBMM GÜVEN KAYBEDİYOR

Araştırmada yer alan "Türkiye’de Yargıya güveniyormusunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 62.3'ü hayır, yüzde 37.7'si evet cevabını verdi.

Ankete katılanların yüzde 33.2'sine göre Türkiye'nin en temel sorununun işsizlik, yüzde 26.1'ine göre terör, yüzde 16.3'ü eğitim, yüzde 15.1'i yolsuzluk, yüzde 9.3'ü ise hukuk-insan hakları olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA İLGİNÇ SONUÇ

Ankette yer alan "Cumhurbaşkanı kim olmalı?" sorusunda ise ilginç ber sonuç ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 29.2'si bu soruya Abdullah Gül cevabını verirken, yüzde 27.8'i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 20.1'i Recep Tayyip Erdoğan olmalı dedi.

"Siyasi liderlerden kime güveniyorsunuz?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 32.2'si Abdullah Gül, yüzde 30.3'ü Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 22.2'si ise Recep Tayyip Erdoğan cevabını verdi.

Yorumlar