İşte Öcalan'ın yanına gidecek 5 kişi

Öcalan'ın, ‘sekreteryası' olarak görev yapmak üzere İmralı'ya sevk edilen 5 PKK'lı mahkumdan 4'ünün, arkadaşları olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İşte Öcalan'ın yanına gidecek 5 kişi

Öcalan, bir tanesi ağırlaştırılmış olmak üzere tümü de hayat boyu hapse mahkum bu kişileri, bir çağ müşterek çalışması, örgütsel birikim ve tecrübeleri nedenleriyle İmralı'ya istedi.

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış hayat boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yanına gönderilmek için bulundukları cezaevinden çıkarılan ve halen Bursa hususi Tip Cezaevi'nde bekletilen Ömer Hayri Konar, Mehmet Sait Yıldırım, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş isimli PKK'lı mahkumların bizzat Abdullah Öcalan nedeni ile seçildiği söylendi.

Daha öncelikle 4'ü kadın, 4'ü bey olmak üzere yekün 8 mahkumun Öcalan'a ‘sekreterya' şekilde gitmesi planlanırken, İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nin fiziki şartlarının buna müsait olmaması sebebiyle bayan mahkumlardan vazgeçildi, bu 5 PKK'lının gitmesinde karar kılındı.



BEKAA VADİSİ'NDE BİRLİKTEYDİLER

İmralı'da çözüm süreci görüşmelerinde Öcalan'a sekreterya görevi yapıcak PKK'lı mahkumdan Ömer Hayri Konar, Mehmet Sait Yıldırım, Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran'ın, onunla Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nde müşterek bulundu. Veysi Aktaş'ın ise Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tahsil görürken örgüte katıldı. Onun ‘sekreterya' kadrosuna girmesinde iyi bilgisayar kullanmasının etkin bulunduğu ileri sürüldü.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar