İşte milli helikopterimiz atak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak için milli imkanlarla geliştirilen "Taaruz ve taktik keşif helikopteri (ATAK)", Kara Havacılık Komutanlığı'nda düzenlenen törenle TSK'ya teslim edildi. Helikopterlerin sistemleri ASELSAN tarafından geli

Google Haberlere Abone ol
İşte milli helikopterimiz atak
Milli imkanlarla geliştirilen taarruz ve taktik keşif helikopteri T-129 ATAK , Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törenle Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emeği geçen herkese teşekkür etti.  ATAK, TSK 'nın ihtiyaçlarına uygun şekilde Taaruz ve Taktik Keşif Helikopteri üretilmesi amacıyla, 2007 yılında imzalanan sözleşmenin ardından, TUSAŞ tesislerinde üretilmeye başladı. 

Atak helikopteri, sahip olduğu tasarım özellikleri ve görev kabiliyetleriyle göz doldurduğu gibi, Yakın hava desteği görevleri ve çok amaçlı görevler için iki tip olarak tasarlanan ATAK helikopteri, ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevlerini başarıyla yerine getirebiliyor.

                Helikopterlerin seyrüsefer, görev, kumanda, görüntüleme, haberleşme, elektronik harp ve silah kontrol sistemleri ASELSAN tarafından geliştirildi. Projesi kapsamında üretilecek 59 helikopterden 3'ü, bu törenle TSK envanterine katıldı.    

 

 

Yorumlar