İşte Başbakan'ın bahsettiği o isim

Başbakan Davutoğlu, PKK'ya gelen ve daha sonra dönen bir gencin düğününe davet edildiğini açıkladı. O gencin kim olduğu belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
İşte Başbakan'ın bahsettiği o isim

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York ziyareti esnasında uçakta gazetecilere çözüm süreciyle ilgili izahatlarda bulunurken, enteresan bir bilgi de verdi.

Davutoğlu, “Diyarbakırlı anne dağdan inen çocuğunu evlendiriyor, düğününe beni de çağırma etti. Bu düğüne katılmayı isterdim. Ne vakit dağda öleceği göze çarpan olmayan bir çocuk dağdan indi ve bir düğle evleniyor” dedi.
 
AİLESİ EYLEM YAPTI
 
Davutoğlu’nun sözünü ettiği gencin hikayesine Vatan ulaştı. 29 yaşındaki Ramazan Toy, geçtiğimiz sene ocak ayında örgüte katıldı. Ardından Kobane’ye geçti ve YPG saflarında savaştı. Bu sırada ailesi ise oğullarının gelmesi için Diyarbakır’daki çadırda eylemlere katıldı. Hatta anne Güleser Toy, Ankara’da C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı zamanında yaptığı toplantıya da katıldı. 
 



Ramazan Toy örgüte katıldıktan sonra 7 ay boyunca Kobani’de kaldı. Kobani’de girdiği bir arbede esnasında yaralanınca tedavi için Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yetkililere haber verilmesinden sonra Ramazan Toy ailesine kavuştu. 29 yaşındaki Ramazan iki hafta sonra teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile Siverek’te dünya evine girecek. 
 
İŞ BEKLİYOR
 

Ramazan Toy’un babası Abdurrahman Toy, çözüm sürecinde böyle gelişmelerin rahatlık veren olduğunu anlatım ederken oğlunun evlenip mesut olacağını söyledi. Ramazan’ın ağabeyi Selamet Toy ise şöyle konuştu: “Kardeşim için fazla fazla üzüldük. Çalmadığımız kapı kalmadı. Şükürler olsun ki şimdi yanımızda. Basına izahat yapmaktan korkuyor. 21 yaşındaki teyzemizin  kızı ile iki hafta sonra evlenecek. Daha önceden bizimle ortak yapım işlerinde çalışıyordu. Şimdi bir iş yapmıyor. Yetkililerden bir iş istiyor. Evlendikten sonra benzeri ile ortak Siverek’te oturacaklar.
 
ANNE: BARIŞ İSTİYORUM
 
Uzun vakit oğlunu arayan Güleser Toy, netice alamayınca  çocuğu dağa kaçırılan başka aileler ile ortak Diyarbakır’da oturma eylemi yapmıştı. Gülseren Toy, “Öldü mü kaldı mı, kandırmışlar mı hiç bir şey bilmiyorum. Çocuğumu arka istiyorum, sulh istiyorum. Allah rızası için kimin elinden ne geliyorsa yapsın. Lütfen bu çıkışımızı da kimse çözüm sürecine ziyan verebilecek malzemeye dönüştürmesin” demişti. 
 
''ÇOK KORKUYOR''
 
Ramazan Toy’un hastanede tedavisi gerçekleştikten sonra ailesine teslim edilmesinde kocaman rol oynayan AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik aile ile çoklukla görüştüklerini söyledi. Çelik, şöyle devam etti: “Ramazan’ın ailesi ile daha önceden tanışıyorduk. Araya girerek onu ailesine kavuşturduk. Ramazan yine göz önünde olmaktan fazla fazla korkuyor. Bu korkusunun en kocaman çünkü PKK yönünden yine sıkıştırılmak. Ancak biz aile ile oturup çözüm sürecinde bundan böyle böyle olayların yaşanmayacağını konuştuk. Onlar da bizi anlayışla karşıladılar. Çocuğun psikolojisi yeni yeni düzelmeye başlamış. Evlenmeden öncelikle bana bir iş bulabilmek istediğini söyledi. Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ise aile düğüne çağırma etti. Daveti ise 2 hafta öncelikle aileyi ziyaret eden Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu kanalıyla gerçekleştirdiler.”

(Kaynak: Vatan)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar