İstavritler, balıkçıları peşinden Tekirdağ'a getirdi

Eylül ayında 'vira bismillah' diyerek sezonu açan balıkçılar, istavritin peşinden Tekirdağ'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstavritler, balıkçıları peşinden Tekirdağ'a getirdi

Eylül ayında 'vira bismillah' diyerek sezonu açan balıkçılar, istavritin peşinden Tekirdağ'a geldi. Gırgır ismini verdikleri tekneleriyle Tekirdağ limanlarına gelen balıkçılar, açıklarda akının yoğun olduğu bölgelerde avlanıyor.

İstanbul'dan geldiklerini ifade eden tekne sahibi Yakup Aslan, balıkların Karadeniz'den Marmara'ya geçtiğini ve şu anda Tekirdağ önlerinde olduğunu, bu nedenle balıkçıların Tekirdağ'a kadar geldiğini söyledi. Yaklaşık bir haftadır Tekirdağ'da olduklarını anlatan Aslan şunları aktardı: "Tekirdağ'da şu anda 50'ye yakın gırgır var. Buradan Kumbağ'a kadar olan limanlarda gündüzleri bekleyip gece avlanıyoruz. Her bir gırgırda ortalama 20-25 kişi çalışıyor ve bu mevsim balığın azlığından dolayı ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Masraflar ağır ve mazot fiyatları yüksek. En azından masraflarımızı çıkartmak istiyoruz. Balık sezonunun son demlerini yaşıyoruz. Bu nedenle balığın peşinden buralara geldik ve bir haftadır balığın peşindeyiz. Başka bir yerde balık olursa oraya da gideriz. Balık nerede biz orada. İnşallah biraz daha devam eder de biz de ekmeğimizi kazanırız."

Tekirdağlı balıkçı İdris Şeremet ise şunları kaydetti: "İstanbul'dan çıkan gırgır tekneleri, istavrit akımını takip ederek Tekirdağ limanlarına geldi. Ancak tabi bir şey diyemeyiz, onlar da buraya sonuç olarak ekmek parası için geldi. Yeri geldiğinde biz de İstanbul'a ve Karadeniz'e gidiyoruz. Ama gidişata bakıldığında bu deniz bu gırgırlara daha fazla dayanamaz." CİHAN

Yorumlar