İstanbul'un fethi Sivas'ta coşkuyla kutlandı

İstanbul'un Fethi'nin 561'nci yıl dönümü Sivas'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bülent Şimşek, gençlerin Fatih Sultan Mehmet'i tanımamasından yakınarak, gençlerin pop yıldızlarını bildiği kadar...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un fethi Sivas'ta coşkuyla kutlandı

İstanbul'un Fethi'nin 561'nci yıl dönümü Sivas'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bülent Şimşek, gençlerin Fatih Sultan Mehmet'i tanımamasından yakınarak, gençlerin pop yıldızlarını bildiği kadar Fatih'i tanımadığını savundu.

İstanbul'un Fethi'nin 561. yıl dönümü Sivas'ta coşkuyla kutlandı. Gemi maketi ve atların eşlik ettiği etkinlikte mehter marşıyla fetih yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte gemi maketi ve mehter takımı ile atlar vatandaşların ilgisi ile karşılaştı. Anadolu Gençlik Derneği'nin organize ettiği yürüyüş Mevlana Mahallesi'nden başladı. Buradan gemi maketi ve atların da bulunduğu yürüyüşte mehter takımının çaldığı marşlarla vatandaşlar kent meydanına doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşların meraklı bakışları arasında Mevlana Caddesi ve kent meydanından Kongre Müzesi'nde düzenlenen programa geçildi.

"GENÇLER FATİH'İ POP YILDIZLARI KADAR TANIMIYOR"

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bülent Şimşek, gençlerin Fatih Sultan Mehmet'i tanımamasından yakındı. Gençlerin pop yıldızlarını bildiği kadar Fatih'i tanımadığını savunan Şimşek, Fatih Sultan Mehmet'in sadece 1453'te İstanbul'u fethettiğini ve gemileri karadan yürüttüğünden başka gençliğin bir şey bilmediğini kaydetti. Şimşek, "Kuraldır, tanımadığınız kişiyi anlayamazsınız, örnek alamazsınız. Fatih kimdir, nasıl yetişmiştir, İstanbul'u ve ufukları nasıl fethetmiştir? Üzülerek ifade etmeliyim ki arasından Fatihlerin çıkmasını arzu ettiğimiz genç nesil bir pop sanatçısını bildiği kadar Fatih'i tanımıyor." dedi.

Yağmurlu bir havada gerçekleşen program daha sonra mehter takımı ve spor gösterileri ile devam etti. Programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. CİHAN

Yorumlar