İstanbulluları Çıldırtan Gişe Trafiği Bu Yaz Bitiyor

İstanbul Avrupa yakasındaki trafiğin nedenlerinden biri olan Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Buraya giren çıkan yollara Serbest Geçiş Sistemi takılacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbulluları Çıldırtan Gişe Trafiği Bu Yaz Bitiyor

İstanbul Avrupa yakasındaki trafiğin nedenlerinden bir tanesi şekilde görülen Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Karayolları Genel Müdürü Turhan, 'Buraya giren ve çıkan bütün yollara SGS takılacak' dedi.

'YAZIN BU İŞ BİTER'

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerine kurulacak özgür geçiş sistemine (SGS) ait şekilde yaptığı izahatda, sistemin yaz tatilinde takılacağını söyledi.

'HER YOLA TAKILACAK'

Turhan, çalışmaların trafiği daha da etkilememesi için yaz dönemini beklediklerini belirterek, 'Serbest geçiş sistemi yollara takılırken köprü bunun şeklinde olmuyor.Köprüde tek ücret alınıyor. Otoyollarda girişte ve çıkışta okutman lazım. Bu sebeple Mahmutbey'in gerisindeki bütün girişlere ve Mahmutbey'den yapılacak bütün çıkışlara da bu sistemi yapmamız gerek ki kullanılabilsin' dedi.

'SİSTEM AKIŞI HIZLANDIRDI'

Turhan, ilk şekilde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde kullanılan özgür geçiş sisteminin, trafiğin eskisine oranla daha sorunsuz ve seri akmasını sağladığını söyledi.

Turhan, SGS sisteminden öncelikle gişe sahalarında havuzlanmalar olduğunu aktarırken, 'Havuzlanma hızla eriyor. Dur kalklar da engellenince yolun kapasitesi artıyor. Otomatik ve seri geçiş sistemi gişelerindeki ayrılma ve örülmeler trafikteki devamlı akımı etkiliyor ve yolun kapasitesini daraltıyordu. Yol ne kadar geniş olursa olsun sıkıntı yaşanıyor ve yol tam kapasite ile kullanılmıyordu. Şimdi bu problemler kalktı' ifadesini kullandı.

SİSTEM EDİRNE'YE KADAR UZANACAK

Turhan, bundan sonra otoyolların giriş ve çıkışlarına da özgür geçiş sistemi kuracaklarını aktarırken, 'Köprüde tek ücret alınıyor, giriş ve çıkışı ayrıcalıklı değil. Ancak otoyolların giriş ve çıkışlarına da okuma için sistemi kurmamız lazım. Çünkü gittiği kilometreye oranla ücret alınıyor. Mahmutbey'den çıkacak vasıta için Edirne'den bu sistemi yapmam lazım. Mahmutbey'in çıkışındaki yollara da yapacağız. Bunları da tek tek kuracağız' diye konuştu.

'SİSTEMİ İKİ AYDA KURARIZ'

Turhan, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinde neler yapacaklarını şöyle anlattı: 'Öncelikle kafa üstü sistemi ve okuma sistemi yapılacak. İşletim teçhizatı kurulacak. İki ayda sistemi kurarız. Çelik konstrüksiyon kurulacak. Temellerini atıp, montesi yapılacak. Ardından teknik ve elektronik teçhizatı gelecek. Sonra da yapı endüstrisi kalkınca yol düz olarak yolmuş bunun şeklinde olacak. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar