İstanbullular 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor

İstanbullular, darbe girişimine karşı kentin değişik noktalarında "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, İstanbul'un değişik yerlerinde "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürüyor.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan platformdan, vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, "Türkiyem" ve "Ortağız Bir Namusa" şarkılarına eşlik ederek, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı, çeşitli pankartlar taşıdı.

Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu bazı kişiler de hem kendi ülkelerinin bayrakları hem de Türk bayraklarıyla alanda yer aldı.

Meydana gelen vatandaşlara, bazı kurum ve kuruluşlarca yiyecek ikramı yapıldı.

SİLİVRİ

Silivri'deki "demokrasi nöbeti" de binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın da katıldı.

Meydandaki vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, vatandaşların meydanları doldurduğuna işaret ederek, ''Yüreklerinizle meydanlara çıktınız, bir duruş sergilediniz. Tarihimize yeni şanlı bir tarih yazdınız, hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Topbaş, tanklarla toplarla gelenlere "hodri meydan" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminde bulunanları hüsrana uğrattığını anlatarak, "Onlarca insan, işgal etmek istedikleri yerde karşılarına dikildi. Köprü üzerinden tankların üzerinden ateş ediyorlar, helikopterlerden ateş ediyorlar. Belediyemiz önünde maalesef düşman işgali yaşamış bir İstanbul'un yaşamadığı dramatik tablolara tanıklık ediyoruz. Kendi milletine tarihinde kurşun sıkan yok, 'aman diyene kılıç kalkmaz' diyor ecdadımız. Bunlar millete silah doğrultuyorlar, tanklarla savaş açıyorlar." diye konuştu.

Alanda toplanan vatandaşlar, ''idam isteriz", ''Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'' sloganları attı.
Topbaş'ın yanı sıra diğer protokol üyelerinin de hitap ettiği vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Yorumlar