İstanbullu öğrenciler, Diyarbakırlı 9 yetimle kardeş oldu

Diyarbakır'da babalarını kaybettikten sonra dört duvar arasında yaşam mücadelesi veren Taşkan ve Kösem ailesinin 9 ferdinin artık İstanbul'da kardeşleri var.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullu öğrenciler, Diyarbakırlı 9 yetimle kardeş oldu

Diyarbakır'da babalarını kaybettikten sonra dört duvar arasında yaşam mücadelesi veren Taşkan ve Kösem ailesinin 9 ferdinin artık İstanbul'da kardeşleri var. Bağlar'da 6 kız çocuğuyla yalnız yaşayan Emine Taşkan ile Kayapınar'da 3 çocuğuna bakan Zekiye Kösem'i ziyaret eden İstanbullu lise öğrencileri, annelerin fedekarlığı karşısında duygulandı,yetim çocukları kardeş edindi. Yardımsever öğrenciler kardeş edindikleri yetimler için okullarında yardım kampanyası başlatacak.

Kimse Yok mu Derneği'nin hayata geçirdiği Aile ve Kardeşlik Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu'lu aileler ile batıda yaşayan aileler arasında köprüler kurulmaya devam ediliyor. Bu kapsamda İstanbul Özel Fatih Koleji öğrencileri, Diyarbakır'ı ziyaret etti.

Öğrenciler Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şube Müdürü Recep Tanış ile birlikte ailelere misafir oldu. Öğrenciler önce Kayapınar ilçesinde 6 kız çocuğuna bakan Emine Taşkan teyzenin konuk oldu. Emine teyze çocukları kapıda karşıladı. İstanbullu gençler Taşkan'nın yaşadıklarını dinleyince duygulu anlar yaşadı. Taşkan,genç misafirlerine adate hayat dersi verdi. Taşkan eşinin ölümünden sonra 6 kız çocuğunu her türlü kötülüklerden koruduğunu söyledi. Taşkan kızlarının okuması için elinden geleni yaptığını ve büyük kızının matematik öğretmenliğini kazandığını diğer kzılarının eğitiminin ise devam ettiğini dile getirdi. Taşkan, çocuklara mutlaka okumaları gerektiğini söyledi. Çocuklar beraberinde getirdikleri hediyeleri kardeş oldukları yetimlere verdi. Öğrenciler daha sonra Bağalar İlçesinde eşi vefat eden Zekiye Kösem teyzenin evine misafir oldu. Yıkılmaya yüz tutmuş bir evde yaşayan Kösem,evinin yıkılacağından korkuyor. Geçimini sağlayamadığını belirten Kösem, tek hayali ise sağlam bir evi olması.

İstanbul Özel Fatih Koleji öğrencilerinden Elif Sürer, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti getirdi. İyi ki Diyarbakır'a geldiklerini anlatan Sürer,"Eğer,Diyarbakır'a gelmeseydik bu ailelere misafir olmasaydık nasıl yaşadıklarını bilemezdik.Bu insanlara yardım etmek boynumuzun burcudur Kimse Yok Mu Derneği bize böyle ailelerin olduğu söylemeseydi biz bilmeyecektik. Derneğin böyle hayırlı işte rehberlik ettiği için teşekkür ediyoruz. Bizim sadece İstanbul 'da değil Diyarbakır'da da ailelerimiz var. Onları unutmayacağız." diye konuştu.

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şube Müdürü Recep Tanış ise öğrencileri Diyarbakır'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bu tür projelere çok önem verdiğini anlatan Tanış,amaçlarının doğu ve batı arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmek olduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar