İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı sol bir örgüte yönelik il jandarma komutanlığıyla koordineli yürütülen operasyonda, Esenyurt'ta emniyet birimlerine yönelik eylem hazırlığında olan bir kişinin yakalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı sol bir örgüte yönelik il jandarma komutanlığıyla koordineli yürütülen operasyonda, Esenyurt'ta emniyet birimlerine yönelik eylem hazırlığında olan bir kişinin yakalandığını duyurdu. Emniyet, patlamaya hazır 3 adet cam kavanoz içerisinde parça ve basınç tesirli bomba ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "09 Ocak 2014 tarihlerinde İl jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak düzenlemiş olduğu operasyonel çalışmada, ilimiz Esenyurt ilçesindeki emniyet birimlerine yönelik eylem hazırlığı içeresinde bulunan bir şüpheli şahıs yakalanarak göz altına alınmış ve olayla ilgili yapılan aramalar neticesinde 3 adet cam kavanoz içerisinde hazırlanmış parça ve basınç etkili fitil ateşlemeli el yapımı bomba ve eylem hazırlığı içerisinde olduğu polis merkezine ait krokiler ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

30.12.2013 günü sol bir terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda örgüt evi olarak kullanılan ikamette eylem hazırlığı içerisinde bulunan 1'i bayan 3'ü erkek toplam 4 örgüt mensubu yakalanmış ve yapılan aramada çok sayıda bomba yapımında kullanılan katı ve sıvı maddeler, elektronik devreler düzenekler, sahte kimlikler örgütsel dokümanlar üst düzey polis ve askeri isim listelerinin de yer aldığı dijital malzeme ele geçirilmiştir. Şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Emniyet açıklamasında, "26.12.2013 günü yapılan operasyonda bölücü terör örgütü kırsal alanında faaliyette iken ülkemiz üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen bir şahıs ile şahsa kuryelik yaptığı iddia edilen bir şahıs yakalanarak, adli makamlara sevk edilmişlerdir. Adli makamlarca kuryelik yaptığı iddia edilen şahıs savcılık tarafından serbest bırakılmış, diğer şahsa ise mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir." denildi.

Açıklamada, "19.12.2013 günü sol bir terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonda, eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen 3 bayan örgüt mensubu yakalanmış, yapılan aramalarda eylemlerde kullanılan çık sayıda kıyafet, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır." ifadelerine yer verildi.



CİHAN

Yorumlar