İstanbul'da rehine krizi, polis saldırganı vurdu

İstanbul Kartal'da 9 yaşındaki çocuğu rehin alan bir kişi ikna olmayınca polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da rehine krizi, polis saldırganı vurdu

Son Haberler

İstanbul Kartal'da bir kişi, 9 yaşındaki çocuğu bıçakla rehin aldı. Saatler süren ikma çalışmaları sonuç vermeyince polis saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi.

Kartal Topselvi Mahallesi'ndeki bir arazide, 23 yaşındaki Emre T, 9 yaşındaki erkek çocuğunu bıçakla rehin alarak, Liman Sokak'taki evine götürdü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı "müzakere masası"nda görev yapan uzman polisler, Emre T'yi ikna için uzun süre çalıştı ancak ikna çabalarından sonuç çıkmadı. Bunun üzerine saldırgan özel harekat polisleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralı saldırganın hastaneye kaldırılması sırasında olaylar çıktı. Rehin çocuğun yakınları, hastaneye götürülen zanlıya saldırdı. Polis havaya ateş ederek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

KALDIRILDIĞI HASTANEDE ÖLDÜ

Olayda ağır yaralanan Emre T. ambulansla kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Emre T.'nin cenazesi, hastanenin morguna kaldırıldı. 

KÜÇÜK ÇOCUĞUN DURUMU DA CİDDİ

Öte yandan, vücudunun kalbe yakın bölgesinde bıçak yarası olan rehine çocuk da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi. Küçük M.A.’nın ameliyatının başarılı geçtiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Bu arada, uyuşturucu ve yaralama suçlarından sabıkası bulunduğu belirtilen 23 yaşındaki Emre T.’nin, küçük çocuğu bıçakla rehin aldıktan sonra, 6 katlı apartmanın 3. katındaki kendi dairesine götürdüğü, operasyonun da buraya düzenlendiği bildirildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri dairedeki araştırmalarını sürdürürken, pencereye isabet etmiş mermi izi dikkat çekti.

Yorumlar