İstanbul'da modern Suriye okulu

Suriye'den kaçarak İstanbul'a yerleşen Suriyeli ailelerin çocuklarına eğitim verilebilmesi için Avcılar'a Modern Suriye Okulu açıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da modern Suriye okulu

İstanbul Avcılar'da sayıları giderek artan Suriyeli aileler, Türkçe bilmeyen çocuklarının ilçedeki okullarda zorlanmaları ve tam düzen sağlayamaması üstüne bir araya gelerek uzun süreden beri kullanılmayan 3 katlı binayı 3 bin liraya kiralayarak okul durumuna getirdi.

Suriyeli 6 muallim ile takribî 500 lira maaş ücret karşılığında ders vermeleri için anlaşma sağlandı. 'Syrian Modern School' ismi verilen resmi olmayan okula dönüştürülen yapı görüntülendi.

133 SURİYELİ ÖĞRENCİ

'Syrian Modern School'da, yerden tasarruf edebilmek için binadaki en küçük odayı dahi sınıfa ya da küçükler için oyun bölgesine dönüştürdü. Anne ya da babaları yönünden sabah erken saatlerden itibaren getirilen Suriyeli öğrencilerin sayısı giderek artarken, 5-12 yaşındaki 133 öğrenciye ulaşıldı. Velilerin katkıları ile okul ayakta tutulmaya çalışılırken, çocuklara sabah saatlerinde beslenme çantaları ile getirdikleri yiyecekler yemek saatinde veriliyor.

ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE EĞİTİMİ VERİLİYOR

Okul yöneticileri ve öğretmenler Suriyeli çocukların Türkçeye düzen sağlayarak Türkçeyi daha iyi yazıp konuşabilmeleri için ilkokul 1, 2 ve 3'üncü derslik Türkçe kitaplarına İhtiyaç duyduklarını söyledi. Bunun yanı paradigma 1 projeksiyon cihazı ve fen dersi için konuların daha iyi anlatılabileceği görsel materyal ya da maket desteği ile karşılaşan Milli Eğitim Müdürü Engin, bunları en kısa zamanda sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Devam mecburiyeti olmayan 'Syrian Modern School'da öğrenciler okuma yazmanın yanı sıra, fen ve sosyal bilimler, bilgisayar derslerimizi de görüyor. Öğrencilere şimdilik diploma ve herhangi bir döküman verilmiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar