İstanbul'da düzenlenecek Hatay Günleri'nin tanıtımı İskenderun'da yapıldı

Bu yıl İstanbul’da 4.sü düzenlenecek İstanbul’da Hatay Günleri’nin tanıtım toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da düzenlenecek Hatay Günleri'nin tanıtımı İskenderun'da yapıldı



Bu yıl İstanbul’da 4.sü düzenlenecek İstanbul’da Hatay Günleri’nin tanıtım toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, şehrin farklılıklarını ulusal ve uluslararası düzeye taşımaları gerektiğini aktardı. Hatay’ın tanıtıma çok önem verdiklerini dile getiren Lekesiz, “Geçen yıl düzenlenen etkinlikte görsel medyada Hatay 96 defa haber olarak yer almış. Ulusal düzeyde yazılı basında 126 haber, internet haberde 162 toplamda 1800 civarında haber çıkmıştır. Bunlar iyidir ama iyinin güzelin sınırı yoktur. Şehrimizin tanıtımı için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.
Bu yıl dördüncüsünü yapacakları etkinlikle Hatay’ı en iyi şekilde tanıtabilmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirten Vali Lekesiz, “Dünyada her yıl 1 milyar civarında insan turizm amaçlı dolaşıyor. Türkiye’nin turizm açısında birçok Avrupa ülkelerine göre bir adım önde olduğuna inanıyorum. Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki, Hatay turizm sektöründe arzu ettiği seviyede değil. Bu nedenle farklı zamanlarda farklı yerlerde Hatay tanıtım günleri düzenliyoruz. ” diye konuştu.

İstanbul’da Hatay Günleri’ni organize eden Hatay-Der Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar ise "9-14 Nisan tarihleri arasında Hatay’ın kültürünü, zenginliklerini en iyi şekilde tanıtmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen herkesi teşekkür ediyoruz.” dedi. İstanbul’daki tanıtım günlerinin yine Feshane’de yapılacağını hatırlatan Kaçar, “Bunun dışında esnafımız sanayicimiz, iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluşları elbette bu günlerdeki deneyimlerini top yekun yaşadı. Dolayısıyla gerek valiliğimiz, belediye başkanlıklarımız ve Hatay'da oluşan güç birliği şehrimizi daha iyi tanıtma çabası içerisine girdi. Her geçen yıl bu tanıtım programını bir üst seviyeye ulaştırma çabası içerisindeyiz. Hatay tanıtım günlerine ciddi para ve efor harcanmaktadır. Bizler esnafımızdan Hatay Günleri'nde hijyen ve özen konusuna biraz daha dikkat etmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Hatay Vali Yardımcısı Şahin Baykan da 9-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek programla ilgili katılımcılara sine-vizyon destekli bir sunum yaptı. Toplantı sonunda Hatay’ın meşhur tatlısı olan künefe de davetlilere ikram edildi.
CİHAN

Yorumlar