İstanbul'da bu Ramazan pideye zam yok

Ramazan’a sayılı günler kala İstanbul’da uygulanacak pide fiyatı açıklandı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ISTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, geçen yıl ki fiyatların değişmediğini söyledi. Buna göre 300 gram Ramazan pidesi...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da bu Ramazan pideye zam yok

Ramazan’a sayılı günler kala İstanbul’da uygulanacak pide fiyatı açıklandı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ISTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, geçen yıl ki fiyatların değişmediğini söyledi. Buna göre 300 gram Ramazan pidesi 1.5 lira olarak satılacak. Yılmaz, “350 gram susamlı yumurtalı pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 2.85 lira ve 1000 gram susamlı yumurtalı pide 5.70 lira.” dedi.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pidenin her şehirde ayrı fiyat uygulaması sebebiyle İSTESOB, İstanbul'da Ramazan pide fiyatlarını merkez binasında düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Bilgi kirliliğinden dolayı açıklama yaptıklarını belirten Yılmaz, "Pide fiyatına geçen yıl ki gibi aynı devam etmeye karar verdik. 300 gram pide geçen yıl da 1.5 liraydı. İstanbul halkına 300 gram pideyi 1.5 liradan devamına karar verdik. Tüm İstanbulluların ramazanını şimdiden kutluyoruz. İstanbul halkına da zamsız pide yedirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Her yıl mübarek Ramazan'da pide fiyatı konusunda bir gündem oluştuğunu ve yetkili yetkisiz herkesin kamuoyunu yanıltan açıklamalar yaptığını kaydeden Yılmaz, "Bizim yaptığımız araştırmada 2014 mahsulü daha tarladan inmedi. Ağustos ayında ekmek için artış talebi olursa onu inceleyeceğiz. Sade pide fiyatında artış olmazken farklı pide talep eden vatandaş daha farklı ücret ödeyecek. 350 gram susamlı yumurtalı pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 2.85 lira ve 1000 gram susamlı yumurtalı pide 5.70 lira. Bunun haricinde farklı pide isteyenlerin özel fiyata girer. Biz vatandaşımızın yemiş olduğu 300 gram sade pidenin 1.50 liradan satılmasına karar verdik.” diye konuştu.

Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, şunları kaydetti: "Pideleri maliyetini satarak, halkımızın duasını almak için, aynı fiyatlarla pide yedireceğiz."

CİHAN

Yorumlar