İstanbul'da bir Çeçen suikasti daha!

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen Çeçen suikastleri tam olarak aydınlatılamadan yine bir Çeçen hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da bir Çeçen suikasti daha!

İstanbul Başakşehir'de yaşayan Kaim Saduev, zehirlenerek hayatını kaybetti. Daha evvela dört kardeşini Rusya'nın Çeçenistan'ı işgal etmesiyle başlayan savaşta kaybeden Kaim Saduev’in suikaste uğradığı hesap ediliyor.

Kafkasya halklarının doğadan toplayarak tükettiği bir bitkinin geçtiğimiz hafta Kaim Saduev'e sevk edildiği öğrenilirken söz konusu bitkinin direk doğadan toplandığı ve herhangi bir tarımsal işlemden geçmediği belirtiliyor. Gönderilen bitkiyi pişirdikten sonra yiyen Kaim Saduev, benzeri ve bir çocuğu zehirlenerek hastaneye kaldırılırken Saduev dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Saduev’in benzeri ve çocuğu hala tedavi altında tutuluyor. Gelen ilk bilgilere oranla Kaim Saduev'in zehirlenme nedeni tarımsal amaçlı uygulanan fosfat. Ancak ziraat faaliyetiyle elde edilmeyen nebati bir bitkide, yıkanmasına ve pişirilmesine karşın bu kadar sıkı fosfatın bulunması soru işaretleri doğuruyor.

Adli Tıp Kurumu nedeni ile yapılan otopsinin sonucunda henüz açıklanmazken İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın konuyla ilgili bir tahkikat başlattığı öğrenildi.

Saduev'in aile üyelerinin Şamil Basayev'e yakın adlar bulunduğu biliniyordu. Saduev, uzun süredir Rusya ve Kadirov rejimi nedeni ile hedefte bulunan isimlerden birisiydi.

Kaim Saduev’in cenazesi, öğle namazına müteakip Fatih Camiinde kılınan cenaze namazının peşinden Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar