İstanbul’a 10 milyonuncu turist geldi

İstanbul’a gelen 10 milyonuncu Pakistanlı turist aile Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’a 10 milyonuncu turist geldi

İstanbul’a gelen 10 milyonuncu Pakistanlı turist aile Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı. İstanbul’a daha önce geldiğini söyleyen Pakistanlı Uzma Aleem, “İstanbul’a aşığım.” dedi. Aileye 5 yıldızlı otelde 2 gün konaklama, akşam yemekleri, İstanbul turu ve kahve takımı hediye edildi.

İstanbul'a gelen turist sayısı bu yıl 10 milyonu aştı. Bugün gelecek gelen 10 milyonuncu turist, 2 çocuklu Pakistanlı Aleem aile oldu. Enerji sektörüyle uğraşan ve İstanbul’a turistik amaçlı gelen Khurram Aleem, eşi Uzma , çocukları Simra ve Sarim çiçeklerle karşılandı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan aileye, kahve takımı, 5 yıldızlı otelde 2 gün konaklama, restoranlarda 2 gün akşam ödül olarak verildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Emre Bilgili, bugünün İstanbul turizmi açısından dönüm noktası olduğunu söyledi. İstanbul’un 10 milyonuncu turistini karşıladıklarını aktaran Bilgili, “Pakistanlı bir misafirimize çıktı bu talih. Aleem ailesi İstanbul’a hoş geldiniz. İstanbul’a şeref verdiniz. Onlar İstanbul’un gerçekten önemli bir misafiri, 10 milyonuncu turisti unvanını aldılar. Daha doğrusu onlar 10 milyonuncu misafirimiz oldular. Onlara bizim sembolik hediyelerimiz olacak. 2014 yılı içinde kullanmak üzere 5 yıldızlı otelde 2 gün boyunca konaklama imkanını veriyoruz. Ayrıca akşam yemekleri, havaalanından kalacakları otele transfer. İstanbul’da kaldıkları süresince bir günlük Sultan Ahmet gezisi sunacağız. Ayrıca onlara Türk misafirperverliğini anlatmak üzere 40 yıl hatırı kalsın diye lokumuyla beraber kahve takımı hediye ediyoruz.” dedi.

Khurram Aleem, yaşadıklarının çok büyük sürpriz olduğunu belirtti. Pakistanlı Aleem, 10 milyonuncu turist olmanın insanı iyi hissettirdiğini ifade etti.

Eşi Uzma ise çok fazla kamera bulunduğunu büyüleyici bir şey olduğunu ifade etti. İstanbul’a daha önce de geldiğini hatırlatan Uzma Aleem, "İstanbul’a aşığım. Bu sefer de Pamukkale’yi Kapadokya’yı gitmek istiyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar