İstanbul Yenibosna'da bombalı saldırı

İstanbul'da Yenibosna'da polis karakolunun yakınında bomba yüklü motosiklet patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Yenibosna'da bombalı saldırı
Sonhaberler / Haber Merkezi

İstanbul'da Yenibosna'da polis karakolu yakınında bir araç patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 5 kişi yaralandı. Çevre hastanelerden olay yerine ambulanslar sevk edildi. 

Bahçelievler ilçesindeki, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat  inası Merkezi yakınında saat 15.50 sıralarında patlama meydana geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Patlamada 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Ağır yaralımız yok." dedi.

ÇEVREDEKİ BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Patlamanın şiddetiyle çevredeki araçlar ve binalar zarar gördü. Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında meydana gelen patlamanın ardından Fatih Caddesi trafiğe kapatılırken, AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

FAİLLERİN EŞKALLERİ BELİRLENDİ

Patlamanın olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen bir şüphelinin eşkalini tespit etti. Güvenlik güçleri, şüphelinin yakalanması için çevrede uygulama başlatırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor.

OTOBÜS VE METROBÜSLEDE ÇALIŞMA

Ekipler, şüphelinin yakalanması için otobüs ve metrobüslerde de çalışma yapmaya başladı.

BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Olay yerine gelen Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafiğe kapatılıp boşaltılan Fatih Caddesi ve çevresinde inceleme yapıyor.

YARALILAR HASTANELERE KALDIRILDI

Öte yandan, hastanelere kaldırılan yaraların tedavilerinin sürdüğü, bazı yaralıların ise taburcu edildiği öğrenildi. 



Patlamanın çok şiddetli olduğu, çevre ilçelerden de duyulduğu öğrenildi. 





Yorumlar