İstanbul Valiliği'nden terör açıklaması!

İstanbul Valiliği'nden terör açıklaması

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliği'nden terör açıklaması!
 İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada dün gece yarısı ve bu sabah meydana gelen 2 ayrı, toplam 3 terör saldırısı dalgasıyla ilgili bilgi verildi. Açıklamada şöyle denildi, 
"POLİS MERKEZİNE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA TERÖR SALDIRISI"
"10.08.2015 günü saat 01:00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.
"İNCELEME YAPAN POLİSLERE İKİNCİ SALDIRI"
Aynı polis merkezine yönelik saldırı nedeniyle sabah saatlerinde olay yerinde tedbir alan ve inceleme yapan polis ekiplerine ikinci bir silahlı saldırı düzenlenmiştir.
"TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI, ŞEHİT OLDU"
Yapılan bu ikinci saldırı neticesinde (1) personelimiz ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
"3 KİŞİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ"
Söz konusu eylemleri gerçekleştiren şahıslardan 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir.
ABD KONSOLOSLUĞUNA 2 KADIN TERÖRİST SALDIRDI
Ayrıca 10.08.2015 günü saat 07:00 sularında Sarıyer İlçesi'nde bulunan Amerikan Başkonsolosluğuna yönelik (2) kadın terörist tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. 
KADIN TERÖRİST YARALI YAKALANDI. 1 UZUN NAMLULU SİLAH İLE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇTİ
Saldırıya güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş ve olay sonrası (1) kadın terörist yaralı olarak yakalanmıştır. Yakalanan şahısla birlikte (1) adet uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat elegeçirilmiştir.
Güvenlik güçlerimize ve A.B.D Başkonsolosluğuna yapılan bu menfur saldırıları şiddetle kınıyor, Devletimizin bekasına ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast etmeye çalışan ve terör eylemleriyle netice alabileceğini zanneden bedbahtların hain emellerine ulaşmasının asla mümkün olmayacağını bir kere daha ifade ediyoruz.Olaylar ile ilgili ayrıntılı incelemeve operasyonel çalışmalar devam etmekte olup faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Saldırılar neticesinde Şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diler, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz.

DHA

Yorumlar