İstanbul Valiliği'nden şehit yakınlarına iftar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehit yakınlarına iftar verdi. Bin 600 şehit yakınının katıldığı programda konuşan Vali Mutlu, Ramazan aylarını kutlayarak, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Wow İstanbul Hotel'de düzenlenen iftar programına...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliği'nden şehit yakınlarına iftar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehit yakınlarına iftar verdi. Bin 600 şehit yakınının katıldığı programda konuşan Vali Mutlu, Ramazan aylarını kutlayarak, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Wow İstanbul Hotel'de düzenlenen iftar programına Vali Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuryet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bin 600 şehit yakını katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İstanbul Müftü Yardımcısı'nın dua etmesiyle devam etti. İftarın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Mutlu, "Bu rahmet ayının inşallah şehrimizde ve ülkemizde ve bütün İslam dünyasında huzur içerisinde geçirebilmeyi arzu ediyoruz. Şehrimizde bugün böylesine güzel bir iftar sofrasında sizlerle birlikte olmanın onurunu duyuyorum, gururunu duyuyorum. Yavrularınız, kardeşleriniz, netice itibariyle en kıymetli varlığınızı bu milletin ve devletin bekası için aziz vatan topraklarına genç yaşta uğurladınız. Bu rahmet ayı vesilesiyle aziz şehitlerimizin hepsini rahmetle ve minnetle anıyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

Şehit yakınlarının acısına ortak olduklarını ifade eden Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de bu acıyı sizlerle birlikte devlet olarak millet olarak hissediyoruz ve şehitlerimizi her vesile ile gönlümüzde yaşatıyoruz. Dua ediyoruz ve siz ailelerini de başımıza her vesile ile taç bulduğumuzu da ifade ediyoruz. Sizler bu milletin en değerli en onurlu en kıymetli ailelerisiniz. Bunu her vesile ile vurguluyoruz. ve bunun gereğini yerine getirebilmek için devletimizin bütün birimleriyle birlikte sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bugün de hep birlikte olduğumuz bu güzel iftar sofrasında devletin de önemli yetkililerini sizler masalarınızda misafir ediyorsunuz. Mübarek Ramazan ayında bu duygularla bu temennilerle yüce Allah'a yalvarıyoruz, dua ediyoruz, inşallah bugün ülkemizde var olan huzurun dünyanın başka ülkelerinde, başta komşularımızda olmak üzere en derin şekilde yaşanmasını temenni ediyoruz. Çünkü biz Müslümanlar olarak, inananlar olarak, ülkemizdeki bu mevcut güzel tablonun hemen yanı başımızdaki ülkelerde fevkalade acı bir şekilde idrak edildiğini ve Ramazan ayının, rahmet ayının üzüntülerle geçtiğini yakinen müşahede ediyoruz. Kardeşlerimizin yaşadığı bu tablodan da büyük üzüntü duyuyoruz. inşallah dua edelim ve bütün İslam dünyasındaki bu tablonun ülkemizdeki gibi huzura dönüşmesini temenni ederim."

İftar programı müzik dinletisi ile devam etti. Bazı şehit yakınları da Vali Mutlu ile konuşarak dileklerini iletti.

CİHAN

Yorumlar