İstanbul Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı Köln'de yapılacak

Türkiye'den 81 üniversitesinin sonuçlarına göre öğrenci alacağı İstanbul Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı (İÜYÖS 2014) bu yıl Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla Köln’de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı Köln'de yapılacak

Türkiye'den 81 üniversitesinin sonuçlarına göre öğrenci alacağı İstanbul Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı (İÜYÖS 2014) bu yıl Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla Köln’de yapılacak. İÜYÖS sınavı sadece İstanbul Üniversitesi ile sınırlı kalmıyor. Çünkü Türkiye’de 80 üniversite İstanbul Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı’nın (İÜYÖS) sonuçlarına göre öğrenci alacak.

Berlin Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre; 10 Mart’ta başlayan İÜYÖS başvuru tarihi 28 Nisan’da sona erecek. İÜYÖS sınavı ise 24 Mayıs Cumartesi günü, dünyanın 14 merkeziyle eş zamanlı olarak Köln’de yapılacak. Başvurular internet üzerinden yapılacak.

İÜYÖS 2014 sınav sonucu ile öğrenci kabul edecek diğer 80 üniversite arasında ise Adıyaman, Afyon Kocatepe, Artvin Çoruh, Bursa Teknik, Celal Bayar, Cumhuriyet, Dicle, Erciyes, Erzurum Teknik, İstanbul Medeniyet üniversiteleri, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi önemli üniversiteler yer alıyor. CİHAN

Yorumlar