İstanbul tarhanaya doyacak

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği, İstanbul'da binlerce kişiye tarhana çorbası tattırmak için etkinlik düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul tarhanaya doyacak

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği, İstanbul'da binlerce kişiye tarhana çorbası tattırmak için etkinlik düzenleyecek. Dernek başkanı Tahir Tekin Öztan, "Yüksek besin değeri ile dünyada eşi olmayan ve anne sütüne eş değer özelliğe sahip tarhanayı İstanbullulara tattırarak tanıtacağız.” dedi.

Türk mutfak kültürünün tanıtılması yönünde yürütülen projeler arasında önemli bir yer tutan Tarhana Projesi’yle ilgili 14 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Vapur İskelesinde gün boyu sürdürülecek tanıtım çalışmaları sırasında on binlerce İstanbulluya tarhana çorbası tattırılması hedefleniyor. Anadolu Mutfağını Araştırma Koruma ve Geliştirme Derneği, Sahan Restoran, Öztiryakiler, Metro Gross Market ve Tarhana Baba işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan tarhana tanıtım çalışmalarının yine bir ilk olacağını vurgulayan dernek başkanı Tahir Tekin Öztan “Türk mutfak kültürünün yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım çalışmalarını çeşitli platformlarda başarıyla sürdürüyoruz. Tanıtım çalışmalarımız sadece yurt dışıyla sınırlı olmayıp yeni yetişen nesillerimize de kültürümüzün bütün özelliklerini tanıtmak zorundayız. Tarhana anne sütüne eş besin değeri taşıyan ve dünyada sadece ülkemizde yapılan ve tüketilen en önemli yemek çeşitlerimiz arasında. Eksi 40 derece ve artı 40 derecede bozulmayan özelliğiyle uzun süre saklanabilen tarhanayı, gençlerimize tanıtmayı hedefliyoruz. Derneğimizle birlikte Sahan Restoran, Öztiryakiler, Metro Gross Market ve Tarhana Baba işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz tattırma ve tanıtma çalışmalarında hedefimiz on binlerce İstanbulluya bu tadı tattırmak ve tanıtmaktır.” dedi. 14 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de Beşiktaş Vapur İskelesi’nde yapılacak olan tarhana tanıtımı için tonlarca tarhana tüketileceği de ifade edildi.

İNSANİ YARDIM MALZEMELERİ ARASINA TARHANA GİRMELİ

Hazırlaması çok kolay olan tarhana çorbasının insani yardım malzemeleri arasında yer alması gerektiğini de ifade eden Öztan “Yüksek besin değeriyle insanlara birçok faydalar sağlayan tarhananın insani yardım malzemeleri arasında yer alması özellikle tabi afetler veya benzeri nedenlerle zorluk çeken insanlara dağıtılması önemli olacaktır. Hem hazırlaması kolay, hem taşıması hem de besin değeri yüksek bir ürün. Orta Asya’dan günümüze gelebilmiş ata yadigârı tarhananın üç ayrı çeşidi bulunuyor. Gaziantep ve çevresinde topak, Kahramanmaraş ve çevresinde yaprak, Uşak’ta ise toz tarhana yapılıyor. Dernek olarak ulusal ve uluslararası arenalarda tıpkı diğer Anadolu mutfak kültürünün unsurları gibi tarhananın da tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar