İstanbul Shopping Fest, takas pazarıyla protesto edildi

İstanbul’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘İstanbul Shopping Fest’ etkinliği, Taksim’de kurulan takas pazarıyla protesto edildi. 'Bombalara Karşı Sofralar' isimli grup, Taksim’de Shopping Fest’e karşı bir eylem düzenledi. Polis...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Shopping Fest, takas pazarıyla protesto edildi

İstanbul’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘İstanbul Shopping Fest’ etkinliği, Taksim’de kurulan takas pazarıyla protesto edildi.

'Bombalara Karşı Sofralar' isimli grup, Taksim’de Shopping Fest’e karşı bir eylem düzenledi. Polis grubun Takism Meydanın’da kurulan ‘İstanbul Shopping Fest’ standı önünde eylem yapmasına izin vermedi. Stant önünde eylem yapmak isteyen grup, Taksim’de izinsiz eylem yapılamaz yasağı gerekçesiyle İstiklal Caddesi’ne yönlendirdi. Polis zoruyla meydandan uzaklaştırılan grup üyeleri, kısa süreli oturma eylemi yaparak durumu protesto etti. Bu arada sivil polislerle, bazı grup üyeleri arasında tartışma yaşandı. Daha sonra burada eylem yapan grup, açtıkları tezgahlarda yanlarında getirdikleri ürünleri sergiledi. Grubun sergilediği elbiselere Suriyeli mültecilere ilgi gösterdi. Elbiseleri tek tek kontrol eden Suriyeliler beğendiklerini yanlarına aldı.

Eylemde grup adına yapılan açıklamada, “Birimiz tutsaksak, hiç birimiz özgür değiliz. O yüzden tüketmemek, özgürleşmektir.” denildi. Grup üyeleri, açıklamanın ardından, “Tüketme özgürleş, satın alma takas et.” şeklinde slogan attı.

Eylemi ilgiyle izleyen kimi vatandaşlar ise eylem destek verdi. Pazar esnafı olduğunu belirten Cemil Ertel, “İstanbul’un her tarafına alış veril merkezlerini açıyorlar. Osmanlıdan bugüne halkın kültüründe olan semt pazarlarını ya şehrin dışına atıyorlar, ya da yok ediyorlar. İstanbul’daki 300 bin pazarcı esnafı olarak bu eylemi destekliyoruz.” dedi.

Hayrettin Çiftçi ise “Eylemi haklı buluyorum. Çünkü ülkenin her tarafı alış veriş merkezlerine döndü. Halkın alış veriş yapabileceği semt pazarları kaldırılıyor, halkın ulaşamayacağı yerlere gönderiliyor. Eylem destekliyor haklı görüyorum.” şeklinde konuştu.

Eylem sırasında sivil polislere ek olarak çevik kuvvet polisi de yakın yerde hazır bekletildi.

CİHAN

Yorumlar