İstanbul Kent Savunması kuruluyor

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde yarın bir araya gelecek sivil toplum kuruluşları, ‘İstanbul Kent Savunması’nın kuruluşunu ilan edecek. ‘İstanbul Halkını, Şehrimizi Yağmacılardan Korumaya Çağırıyoruz. Bu Kentin Bize...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Kent Savunması kuruluyor

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde yarın bir araya gelecek sivil toplum kuruluşları, ‘İstanbul Kent Savunması’nın kuruluşunu ilan edecek.

‘İstanbul Halkını, Şehrimizi Yağmacılardan Korumaya Çağırıyoruz. Bu Kentin Bize İhtiyacı Var, Bizim De Bu Kente…’ sloganıyla kurulacak platform için yarın Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yapılacak. Platformun kuruluşuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sermaye ve iktidarın İstanbul’u yağmalama siyaseti hız kesmeden devam ediyor. Bir yanımız riskli alan, bir yanımız kentsel dönüşüm, bir yanımız mega proje... İstanbul’un tamamı, halkın yararınaymış gibi sunulan, gerek afet, gerek ulaşım gerekçelerinin arkasına saklanan mega yıkım projeleriyle bir şantiye alanına çevrilmiş durumda.” denildi.

Açıklamada, “Bizler, bu kente yönelik saldırıları yıllardır durdurmaya çalışan mahalle dernekleri, kent örgütleri, odalar, meslek örgütleri, sendikalar ve Gezi direnişinden bu yana oluşan forumlar, dayanışmalar olarak haklarımızı, yaşamımızı, şehrimizi bu yağmacılardan korumaya çağırıyoruz. Bu kentin bize ihtiyacı var. Bizim de bu kente...” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar