İstanbul Fırıncılar Odası'dan Ramazan pidesine zam sinyali

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle pide fiyatlarının artacağının sinyalini verdi. Resmi rakam telaffuz etmeyen Özer, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun açıkladığı zam kararının kendilerini...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Fırıncılar Odası'dan Ramazan pidesine zam sinyali

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle pide fiyatlarının artacağının sinyalini verdi. Resmi rakam telaffuz etmeyen Özer, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun açıkladığı zam kararının kendilerini bağlamadığını ifade etti. Özer, “Biz esnaf odaları birliğimize başvurumuzu yaptık onay bekliyoruz. Onaylandığı takdirde açıklamamızı yapacağız. Ama aşırı bir zammın olacağını bende zannetmiyorum. Buna göre de Ankara’nın açıklamalarının bizi bağlamadığını belirtmek istiyorum.” dedi.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle pide fiyatları merakla bekleniyor. Bu yıl un ve yumurta fiyatlarındaki artışın pide fiyatlarına da yansıyacağını belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, zam sinyali verdi.

Zam taleplerini Esnaf Odaları Birliği’ne ilettiklerini ve onay beklediklerini söyleyen Özer, “Zam talebimiz olacak mutlaka. Geçen yıla oranla bir zam talebimiz olacak. Ama ne kadar olacağı konusunda şu anda üst birliğimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Tabii un, yumurta fiyatları hepsi aldı başını gitti. Özellikle un fiyatlarında çok büyük özellikle spekülasyonlar var hem de çok büyük zamlar var. Geçen yıl 40 lira olan un fiyatları bu yıl 70 liralara yükseldi. Biz esnaf odaları birliğimize başvurumuzu yaptık onay bekliyoruz. Onaylandığı takdirde açıklamamızı yapacağız. Ama aşırı bir zammın olacağını bende zannetmiyorum.” diye konuştu.

'TÜRKİYE FIRINCILAR FEDERASYONU’NUN AÇIKLAMA BİZİ BAĞLAMAZ'

Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun pide fiyatlarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamayı eleştiren Özer, federasyonun aldığı kararın kendilerini bağlamadığını ifade etti. Özer sözlerini şöyle sürdürdü: ”Buna göre de Ankara’nın açıklamalarının bizi bağlamadığını belirtmek istiyorum. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yapmış olduğu açıklama Esnaf Odaları Birliğimiz ve İstanbul Fırıncılar Odası, Ankara Fırıncılar Odası, İzmir Fırıncılar Odası yapar. Haddi olmayan işlere karışmamasını tavsiye ediyorum kendisine.“

CİHAN

Yorumlar