İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde şüpheli otobüs hareketliliği

Taksim’de bir otel önünden çalındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi yerleşkesi önünde terk edilen tur otobüsü, güvenlik güçlerine hareketli saatler yaşattı. Bomba şüphesiyle didik didik aranan otobüste herhangi...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde şüpheli otobüs hareketliliği

Taksim’de bir otel önünden çalındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi yerleşkesi önünde terk edilen tur otobüsü, güvenlik güçlerine hareketli saatler yaşattı. Bomba şüphesiyle didik didik aranan otobüste herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Akşam saatlerinde Taksim’deki bir otele müşteri getiren 06 ZJP 06 plakalı otobüsün sürücüsü, aracını Şişli Cumhuriyet Caddesi üzerine park etti. Park halindeki otobüsü 00:00 sıralarında çalan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, otobüsün GPRS sistemini de devre dışı bıraktı. Araçlarının çalındığını fark eden turizm firması yetkilileri durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerinden giriş ve çıkış yaptığı belirlenen otobüs, Vatan Caddesi yan yolda terk edilmiş halde bulundu. Otobüsün park edildiği yerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nin hemen karşısı olması polis ekiplerinin şüphesini arttırdı. Otobüs çevresinde tedbir alan Fatih Motorize Güven timleri, olay yerine bomba imha ekipleri istedi.

Otobüste yapılan aralamalarda herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanılmaması herkese rahat bir nefes aldırdı. Aracını teslim almak üzere bekleyen turizm firması yetkilisi Ergin Yıldırım, aracın hareket ettiğini kameradan görür görmez polise haber verdiklerini ve kendilerinin de seferber olduğunu aktardı. Otobüs sürücüsü Yaşar Uysallı ise otobüste müşterilerin eşyalarının yanı sıra kendi eşyalarının da olduğunu söyledi.

Yapılan incelemenin ardından otobüs şirket yetkililerini teslim edilirken, polis kaçan hırsız ya da hırsızları yakalamak için çalışmalara başladı. CİHAN

Yorumlar