İstanbul'daki köprüler ulaşıma açıldı

Tankların çekilmesi ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Boğaziçi Köprüsü'nde trafik akışı çift yönlü yapılıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de trafiğe açıldı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki köprüler ulaşıma açıldı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) askerlerinin teslim olmasının ardından kontrollü şekilde araç geçişine başlanan Boğaziçi Köprüsü'ndeki tanklar kaldırıldı, temizlik çalışmaları tamamlandı.

Akşam saatlerinde askerler tarafından tanklarla trafiğe kapatılan Boğaziçi Köprüsü'nde, kontrolün sağlanmasının ardından trafik ilk önce tek şeritten verildi.

Köprüdeki tanklar çekilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri cam, moloz ve mermi çekirdeklerini süpürdü, kan izlerini de yıkadı.

Çekilen tankların birinde yüklü miktarda askeri malzeme ve mühimmat bulundu. Tank, polis ekiplerince kontrollü şekilde boşaltıldı.

Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından köprü Anadolu ve Avrupa Yakası'na doğru çift yönlü olarak trafiğe açıldı. Köprünün trafiğe açılmasıyla birlikte metrobüs seferleri de yapılıyor.
Emniyet personeli ve özel harekat ekipleri de çekilen tankların önünde fotoğraf çektirdi.
Bu arada tankların çekilmesi sırasında gişelerde bekleşen vatandaşlar, köprüden geçen ambulansların içine bakarak asker olup olmadığını kontrol etti.

Vatandaş araçlarıyla korna çalarak ve alkışlayarak polise destek verdi.

Öte yandan köprü girişindeki Karayolları Genel Müdürlüğü binası gibi bazı resmi kurumlara ait binalara isabet eden kurşunlar nedeniyle cam ve çerçevelerin kırıldığı görüldü. Bazı resmi ve sivil araçlarda da hasar oluştu.

Askerler tarafından kapatılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de trafiğe açıldı.

Yorumlar