İstanbul'da metrekareye 65 kilogram yağış düştü

İstanbul'da bugün sabah saatlerinde sağanak yağış sürprizi yaşandı. Mesai saatlerinin başlangıcına denk gelen yoğun yağış Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Şişli, Fatih ve Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. Meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da metrekareye 65 kilogram yağış düştü

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentte sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Yağış nedeniyle belediye ekipleri alarma geçerken İtfaiye Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İSTAÇ ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber rüzgarın saatteki hızı 70-80 kilometreye kadar çıktı.

Yağış Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Şişli, Fatih ve Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. Şehir merkezlerinde etkisini hafifleten yağış Karadeniz kıyısında görülüyor.

METRO VE TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI

Yağış nedeniyle trafikle aksamalar meydana gelirken, bazı metro seferler geçici olarak durduruldu. Sabah saat 10.00'dan itibaren M1 Hafif Metro Hattı'nda Yenikapı-Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor. Seferler Otogar-Kirazlı/Bakırköy-Atatürk Havalimanı arasında gerçekleştiriliyor.

T1 ve T3 hatlarının tamamında sefer yapılamıyor. Taksim Metro İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılırken, diğer girişlerden yolcular istasyona alınıyor. T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında herhangi bir sefer aksaması yaşanmazken, Eyüp-Pierloti teleferik hattında sefer durduruldu.

YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, hava trafiğini de alt üst etti. Pilotlar, kötü hava koşullarını içinde barındıran elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayınca uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Havada tur atmaktan dolayı uçaklar yakıt kritiğine girdi.Uçaklarda rötarlar meydana gelirken iniş ve kalkış pistleri de değiştirildi.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

VATANDAŞLAR BOTLA KURTARILIYOR

İstanbul'da yağışın en fazla etkili olduğu yerlerden olan Silivri'de mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarılıyor.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA TRANSİT GEMİ GEMİŞLERİ ASKIYA ALINDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki duyuruda da İstanbul Boğazı'da 09:15 itibariyle geçişlerin durdurulduğu görülüyor.

Yorumlar